7,2

Schneider Weisse Aventinus Cuvee Barrique Tap X

Schneider Weisse (15)

Schneider Weisse Aventinus Cuvee Barrique Tap X is een Weizen Bock. In het bier is verse Aventinus en Aventinus Eisbock tot 8 maanden gerijpt in afzonderlijke wijnvaten en vervolgens vakkundig gemengd tot een tanninerijke cuvée. Een friszure, fruitige smaaksensatie die z'n weerga niet kent.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
Drinktemp.
10 °C
Volume
37,5 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Schneider Weisse Aventinus Cuvee Barrique Tap X is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,7

Smaak

5,7

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,0

"Een bier voor de liefhebber van zure (wijnachtige) bieren. Doods! Ik heb deze Barrique uit 2016 gedronken met een ambassadeur / expert van (Oostenrijkse) wijnen. Onze mening verschilde niet. Deze Barrique tap X zou je niet echt als een bier typeren. Misschien was deze 2016 versie wel te oud om te drinken?"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

4,0 Zicht Roodbruin en ziet niet smakelijk uit. Bij het inschenken een heel klein beetje schuim maar daarna doods.

7,0 Neus Een variëteit aan geuren. Ingelegde pruimen (tutti frutti), kruidig (jeneverbes), hout, vanille, zurig, bloemig (rozen potpourri. Het heeft iets medicinaals.

6,0 Smaak Fruitig, rozijnen, hout (eik), zurig en brand lichtjes op de tong. Het vrij zurige karakter wekt speeksel op!

Spijssuggestie Chocolade Truffel

7,5

"Mooi complex bier met een goede balans in de smaken. Ik ben normaal niet zo van de zure bieren, maar dit vind ik toch wel een mooi bier,"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Troebel bruin bier. Er vormt eventjes wat schuim, maar dat is snel verdwenen.

7,5 Neus Duidelijk zuur, maar niet overdreven. Verder wat fruitig.

8,5 Smaak Ook hier is het zuurtje weer duidelijk aanwezig, meer dan in de geur. Ergens ook een licht zoetje. Mondgevoel is mondklevend en verwarmend. Heeft wat mij betreft een behoorlijk droge afdronk.

Spijssuggestie Vleesgerechten en belegen tot pittige kazen.

8,2

"Een intens en complex bier om rustig van te genieten. Deze barrel age heeft een doordringende zure smaak, maar ook zoete accenten. De houttonen zorgen voor een droge afdronk, vergelijkbaar met een rode wijn of port. Het heeft een warme en alcoholische afdronk. Bijzonder en smakelijk!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Diep donker rood zonder een echte schuimkraag. Het beetje schuim (grove belletjes) dat ontstaat is ook weer snel vervlogen.

8,3 Neus Rood fruit met name zure kersen.

8,7 Smaak Zure kersen, rood fruit, droog en hout met een droge afdronk.

Tijd als hoofdingrediënt: Hertog Jan onthult Grand Pilsener

De Limburgse brouwerij creëert met Grand Pilsener een premium bier binnen Pilsener-categorie.

Verder lezen

Gebrouwen door Vrouwen maakt uniek 0.5% bier

Heb je het gehoord? Gebrouwen door Vrouwen heeft een geweldig nieuw bier gelanceerd: Bloesem Bluf 0.5%.

Verder lezen

Hertog Jan lanceert de Hertog Jan Blikvanger

Hertog Jan introduceert met trots de Hertog Jan Blikvanger, dé duurzame oplossing om afval te verminderen en recycling te bevorderen.

Verder lezen

Proost op de Budelse Brouwerij - Tweevoudig Goud

Een gouden gloed schijnt over de Budelse Brouwerij. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2023 heeft deze brouwerij twee Gouden Medailles in de wacht gesleept.

Verder lezen