6,1

Royal Unibrew Ceres Strong Ale Export

Royal Unibrew (3)

Royal Unibrew Ceres Strong Ale Export is een Pilsener. Als je er goed naar kijkt, zie je dubbel (mout), maar als je er te lang naar kijkt, zal je vriend het stelen, al was het maar om je in de hand te houden. Maar dan drinkt hij alles op, want hij is zo sterk als dit bier met een unieke smaak.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.7%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

6,1

Het oordeel van de Bierista's

Royal Unibrew Ceres Strong Ale Export is beoordeeld met een gemiddelde van 6,1 door onze Bierista's

6,0

Smaak

7,0

Zicht

6,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,3

"Deze Strong Ale is weinig spannend en vooral zoet en een tikkeltje alcoholisch. "

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Goudgeel met een mooie laag wit schuim

7,0 Neus Vooral moutig en een hint alcohol

6,1 Smaak Moutzoet en verder weinig spannend

5,8

"Hmmmm... je weet niet altijd wat je te wachten staat als je in de Italiaanse supermarkt moet kiezen. mijn tactiek is dan gewoon van links naar rechts en laat je verassen. Ook de minder leuke verassingen horen er dan bij, en dat was met deze het geval. er staat dan wel Strong Ale op de fles... en dat is ie ook zeg!! weinig subtiel, dit knalt er op los."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Beetje donker geel, helder en een prima schuimkraag.

5,8 Neus Scherpe hop tonen gecombineerd met een soort van muffe zoetheid.

5,8 Smaak Wat je ruikt krijg je ook! Sterke hop smaken en een ondefinieerbare zoetigheid welke `m ook wat plakkerig maakt. de afdronk is ook wel wat scherp.

Spijssuggestie Borrelnootjes of Bolognese chips.

6,1

"Een Deense Imperial Pilsener voor de Italiaanse markt. Ik moet meteen bekennen dat de zwaardere pilseners niet echt mijn ding zijn en ik door de drankkaart dacht een witbier geserveerd te krijgen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Goudkleurig bier met een bescheiden witte schuimkraag.

6,0 Neus Een erg zoete geur van suiker, toast en hooi.

6,0 Smaak De eerste smaakindruk is heel zoet. Als de suiker is afgevoerd komt er een granige smaak naar voren

Spijssuggestie Pizza Diavola

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen