Pim Toonen

2205

Pim Toonen Uden, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2205 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktPim
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
6,8

"Een Belgisch roodbruin bier met 6,2% alcohol. Zoet/fruitig, lichtzurig bier die op eikenhouten vaten heeft gerijpt. Mooie volle, zoete en licht frisse smaak."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,4 Zicht Robijnrood bier met een kleine schuimkraag.

7,1 Neus Tonen van rood fruit, frambozen, bramen, blauwe bessen. Lichte sparkeling door een zuurtje.

8,3 Smaak Vol, romig mondgevoel. Smaken van donker rood fruit, frambozen, bramen, kersen. Licht zuurtje in de afdronk. De smaak van het vat, de Foeders, komt er subtiel in terug.

Spijssuggestie Mooi in combinatie met wat lichtere gerechten zoals witvis, kip, jonge kazen.

8,2

"Een van de 10 trappisten brouwerijen ter wereld. Uniek bovengistend bier. Elegant bier, aangeduid als Pale Ale. Neigt ook wel naar Belgian Tripel."

Review : Orval
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Lichtgoud, troebel, fijne schuimkraag.

7,8 Neus Hoppig bier, licht zurig doch fris. Moutig.

8,0 Smaak Een jonge Orval heeft is fris, hoppig. Na minimaal 4 maanden zijn veel restsuikers omgezet, wordt de smaak wat droger en wordt het een bronskleurig bier.

Spijssuggestie Past goed bij lichtere gerechten zoals salades, kip en gevogelte, witvis en jonge kazen.

8,1

"Heerlijk aromatisch bier, hoog in koolzuur. Zacht maar tevens verraderlijk door het alcoholpercentage (8,4%)"

Review : Tripel Karmeliet
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Mooi goudgeel bier met een fijne schuimkraag

8,0 Neus Prikkelend in de neus, geuren van citrus en kruiden.

Smaak Fris, vol doch sterk mondgevoel. Smaken van kruiden, moutig, licht fruitig.

Spijssuggestie Dadels met geitenkaas. De dadel haalt het zoete naar voren bij het bier en het bier maakt de geitenkaas zacht en romig. Koolzuur in de karmeliet verdringt het vettige van het spek.