Peter Ramaekers Rijswijk, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2645 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktPeter
Semper voluptuosos rabidus - Airforce officer, veteran, movies, books, running, gaming, skiing, craftbeer, mede, glühwein #LLAP
Bierista Bierdiploma

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,5

"Dit was mijn eerste Grand cru. Ik ga er altijd blanco in, waardoor ik dus geen idee had wat me te wachten stond. Maar... het is niet mijn favoriete bier (dat is voorbehouden aan de donkere herfst- en winterbieren), maar heeft zeker een plekje voor bepaalde gelegenheden. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Een mooi licht blond bier, met een stevige schuimkraag van kleine schuimbubbels.

7,0 Neus De geur is heel subtiel en mild, je ruikt heel lichtjes een biergeur. Niet echt bijzonder.

8,0 Smaak De smaak is ook heel licht en subtiel. Het houdt ergens het midden tussen pils en een blond bier. Je proeft het niet, maar dit is wel 7,9%. Ik vind dat persoonlijk de lekkere bieren, ik hou niet zo van de aanwezigheid van de alcohol smaak. Dit biertje heeft ook niet echt dat warme mondgevoel dat sommige bieren hebben. Drinkt wel lekker weg, bijvoorbeeld op het terras in het zonnetje.

Spijssuggestie Dit is een prima biertje voor bij frituur, gebakken snacks etc. Kan overigens ook prima dienen als spoon tussen de gangen om de smaakpapillen te ‘spoelen’.

7,5

"Dit is een prima doordrinker, de dragon geeft het wel een aparte maar ook lekkere twist. Veel geur heeft dit biertje niet, maar als je van een zoet bockbiertje houdt is deze zeker het proberen waard."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Het is een troebel roodbruin biertje, de schuimkraag bestaat uit fijne belletjes, maar zakt wel snel in.

6,0 Neus Dit biertje heeft weinig geur, het beetje dat ik ruik is licht zoet.

7,5 Smaak Het is een mild biertje, dat licht zoetig smaakt zonder dat ik er echt een smaakmaker uit kan halen. het heeft wel een smaak die ik niet echt kan thuisbrengen en dat zou zomaar de dragon kunnen zijn. Het heeft een warm mondgevoel en een aangename afdronk. De 8% proef je er niet aan af. Het is een redelijk koolzuur rijk bier, maar dat geeft geen zure afdronk. Dit is een zoet biertje en als er al een bittertje inzit, wordt dit overvleugeld door de zoetheid.

Spijssuggestie Stoofpotje, wildragout, wild, stevige kazen.

8,0

"Dit is een goed toegankelijke tripel. Een lekker biertje, subtiel maar met een fijne afdronk. Past goed bij zoete nagerechten. Let op… is wel 8,2% ;-) "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Het is een mooi koperkleurig bier, met een stevige schuimkraag. De schuimkraag is opgebouwd uit kleine bubbeltjes, klinkt weliswaar iets in maar houdt een redelijke kraagje in stand

7,5 Neus Een licht zoete en fruitige toon, subtiel maar wel herkenbaar.

8,0 Smaak Een toegankelijke tripel, de alcohol proef je niet zozeer ondanks de 8,2%. Wel geeft dit biertje een warm mondgevoel en een warme afdronk in de keel. Een lichte fruitige ondertoon, met een subtiel bittertje streelt de tong. Een lekker biertje, subtiel met een fijne afdronk. Let op… is wel 8,2% ;-)

Spijssuggestie Vanille-ijs met chocoladesaus, pure chocoladebrokken, Banana-split, kortom m.i. een goede keuze bij een zoet nagerecht.

7,0

"In zijn algemeenheid een prima pilsener, maar het springt nergens boven het maaiveld uit. Zeker geschikt als dorstlesser als je op zoek bent naar een redelijk neutraal biertje. Hou je van bieren met een meer uitgesproken smaakkarakter? Dan is dit geen biertje voor jou. Maar voor een warme dag op een terras is dit een prima pilsener, proost!"

Review : Leeuw Pilsener
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Het is een helder en naar mijn mening mooi gekleurd goudblond bier, de schuimkraag bestaat uit fijne bubbeltjes. Zakt wel redelijk snel in (ondanks het vetvrije glas…).

6,5 Neus Dit pilsener heeft geen sterke geur, het geeft wel een lichte fruitige geur af.

7,0 Smaak Het is een fris pilsener, dat als ik het door mijn mond laat rollen een licht zoetje geeft. Na het doorslikken geeft het een droge nasmaak. Dit pilsener is mild en heeft zeker geen hoppig karakter. Een goede doordrinker en een lekkere dorstlesser voor de komende (warmere) terrasdagen, maar als je van een biertje met een sterke(re) smaak houdt, is dit geen pilsener voor jou.

Spijssuggestie Combineert prima met licht zoute snacks, stokbrood met kruidenboter of licht gekruide chips.