Matthias van Dijke Steenbergen, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2395 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktMatthias
Bierista Bierdiploma

Top 10 - 2023

1. Seefbier

2. Birra Moretti Grand Cru

3. Super Cadix

4. Gouden Carolus Whisky Infused

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Lekker bier, goed van te genieten bij een BBQ of lekker lang avondmaal. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht ik zie een heerlijke combinatie vormen in mijn glas, bestaande uit een troebel geel graan uitziende bier gevolgd door een spierwitte fijne en stevige schuimkraag als "hoed".

8,0 Neus Ik ruik nu aan dit heerlijke bier en merk een snufje van kruidigheid op. Vervolgens ook een heel licht zuurtje.

8,5 Smaak Ik neem nu een slok van dit bier, en er komt een heerlijkheid binnen bestaande uit een lichte koolzuur. Nu komt er een hele lichte bitter met een beetje kruiden bij, dit nestelt zicht kort op de tong. Nu slik ik het bier door en merk dat er een heerlijke zuur naar mijn keel verplaatst. Niet een zware sterke zuur, maar een lichte eigenlijk perfecte zuur. In de naslag krijg ik een vleug van kruidigheid en een kleine zuur terug. Kortom genieten!

Spijssuggestie Lekker met een vis uit de pan of van de BBQ.

8,5

"Een goed lekker gebalanceerd bier. Echt om van te genieten en over je heen te laten komen. Geniet van het avontuur wat in dit bier verstopt zit. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Ik schenk het mooie gele graan achtige, maar ook een klein beetje cactus groene bier in mijn glas. Ik zie een fijne parel witte schuimkraag ontstaan. Veel koolzuur komt tot leven in het glas. ik kan recht door het bier heen kijken, en het neemt een plaatje aan wat ik graag wil opdrinken.

8,0 Neus Ik ruik aan het bier en merk dat er een heerlijk fruitige geur mij te gemoed komt in de neus. Ik ruik verder niet veel meer als een fruitige hoppige hop. Lichte Citrus maar voor mij stopt het daar.

8,7 Smaak Nu neem ik een slok van dit keurig uitziende bier. Er komt een stroom van fruitigheid binnen, zoals Citrus vruchten en hier kan ik goed van genieten. een lichte koolzuur komt als tweede binnen, verrassend. Na de fruitige heerlijkheid binnen is, komt er een aangename sterke bitter bij. deze settelt zich goed op de tong, vooral midden en achterkant. Ik slik het bier door en merk dat de fruitige bitter mee gaat. De bitter blijft weer goed hangen in het begin van de keel, en dit is om van te genieten. Nu komt de terugslag en merk dat er een doses fruitige aroma's terug komt, en ik beleef zo het hele bier weer in mijn mond.

Spijssuggestie Dit zou goed gaan bij een goede Indiase rijst tafel of schotel.

7,0

"Dit bier is een geniet bier, neem de tijd en schenk het bij het avond eten of late lunche. het is zeker geen mannen bier, dus je vrouw kan lekker mee proeven of er zelf eentje open trekken! "

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Ik schenk mijn bier in mijn glas, en zie een heerlijke straal van wit en troebel bier mijn glas in vallen. ik zie een kleine fijne schuimkraag ontstaan, die na 1 minuut al vertrokken is. ondanks de bijna niet te zien schuimkraag ziet dit bier er erg uitnodigend uit op een zonnige warme dag.

6,0 Neus ik ruik nu aan het witte verfrissende bier, en ruik op de voorgrond een lichte kruidige toets. naarmate ik verder ruik kom ik een lichte mout geur tegen maar deze bevind zich erg op de achtergrond. ik had persoonlijk meer verwacht te ruiken omdat er best wat fruitige dingen in verwerkt zitten.

7,5 Smaak Nu neem ik een slok van dit prachtig uitziende wit bier, en houd deze even vast. bij binnen komst maak ik kennis met een lichte koolzuur, deze is ook snel verdwenen. dan krijg ik een lichte bitter op het midden van de tong, gevolgd door een verfrissende Citrus smaak. ik slik nu het bier door en verrassend is dat de bitter zich niet verplaatst en verder ook niet meer te bekennen is. nu komt er een lichte zuur in het midden van mijn keel, en ik kan hier aangenaam van genieten. Bij de terugslag van het bier komt de koriander goed naar voor en deze blijf je nog even proeven in de keel en mond.

Spijssuggestie ik zou dit vooral eten bij een heerlijke lichte salade, of een lekker stukje lichte vis. geen vette vis maar lichte witte vis.

8,7

"Ik had meer een wauw gevoel gewild van de aroma's. Dit duurde even voor ze kwamen en moest heel even zoeken. Verder is dit bier alles wat je van een lekkere blond wil hebben. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Het bier ziet er goed uit, mooie geel amber kleur. Mistig bier en veel koolzuur te zien, zier er uit als een voortreffelijk levendig bier. De riante fijne schuimkraag blijft goed staan boven op het bier. Na een goede slok bier sluit de schuimkraag het bier weer mooi af van de buitenlucht en blijft deze goed geïsoleerd liggen. De gebroken witte kleur op dit geel amber kleurige bier is een heerlijke combinatie om te zien.

7,0 Neus Dit bier ruikt licht kruidig en fruitig, en heeft de lichte mout geur een beetje verstopt.

8,0 Smaak Een heerlijke smaak van kruiden gemengd met een klein beetje fruit betreed de mond. vlak daarna komt de medium sterke bruis van koolzuur tot leven. Deze is ook snel voorbij en gaat over in een lekker en niet al te zware bitter op het midden en de voorkant van de tong, die daar goed op zijn plek zit. Nu slik ik het bier door en verplaatst de bitter zich naar de keel. Nu maak ik kennis met een heerlijke bitter, die goed blijft hangen in het midden van de keel. tegelijkertijd krijg ik een plakkend gevoel in de mond, ik krijg meer speeksel. Dit speeksel zorgt er voor dat de bitter die in de tong getrokken is weer tot leven komt en zorgt voor een heerlijke speling tussen de bitter in de keel en de mond.

Spijssuggestie Ik persoonlijk zou dit lekker vinden bij een iet wat zoetige salade met een paar frietjes. Dit kan ook goed met een lichte vlees zoals kip.