Marten van der Meer Groningen, Nederland

Bierista - 5 Badges - 3040 Biercoins - 5 Reviews - #bedanktMarten
Bierista Bierdiploma
Badge Hertog Jan Vatgerijpt
Badge Uiltje Brewing Company
Badge vandeStreek
Badge Bierquiz 2021

Review badges 5 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,3

"Bij witbier moet ik altijd aan doe verschrikkelijke Vedett denken, maar deze verwijst er dat witbier het verdient om gewoon gedronken te worden!"

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Volle, dikke schuimkraag. Licht troebel met een gouden glans.

7,5 Neus Zoeter dan verwacht! Ik had meer kruidigheid en droogte verwacht.

7,5 Smaak In smaak wel heel kruidig, citroen en wat citrus zoetheid. Geen winterbier bij uitstek, maar als uitzakker wel heel aangenaam.

Spijssuggestie Bijna net zo veelzijdig als een pils bij een maaltijd.

7,0

"Een prima pilsener met een wat hoger koolzuurgehalte en meer een granige en moutige smaak dan hoppig en zoet. Op een zomerse dag op het terras kan je denk ik betere keuzes maken, maar voor een all-rounder is dit helemaal niet verkeerd!"

Review : Leeuw Pilsener
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Zoals het hoort. Niet troebel, mooie schuimkraag bij het inschenken, goudgeel van kleur en een doorlopende stroom van koolzuurbubbels in het glas. Niet uitzonderlijk, maar volgens het boekje!

6,0 Neus Mais doet een pils nooit wonderen als het om aroma gaat. Je pikt het er direct uit en het maskeert de frisse fruitigheid die je anders van de hop zou krijgen.

7,0 Smaak Fris en granig. Koolzuurgehalte is wel hoger dan gemiddeld, valt daardoor wat zwaarder op de maag dan vergelijkbare pilseners. De hop komt er in de smaak gelukkig wel door.

Spijssuggestie Zojuist gedronken bij een frisse garnalensalade met cocktaildressing, prima combinatie!

7,5

"Vooral een vrij houtige, granige RIS. Vaak proef je in een RIS veel drop of koffie, maar die smaken komen maar beperkt terug. Soepel voor 11% ook!"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Zeer diep roodbruine kleur, op het blote oog eigenlijk zwart. Mooie bruine "rocky" schuimkraag.

7,0 Neus Hout en geroosterde mout. Ook ergens wat zoetigs dat een beetje doet denken aan gedroogd donker fruit.

7,5 Smaak Roasty! Het fruit komt direct ook wat naar boven samen met tonen van pure chocolade, gevolgd door laurierdrop en weer dat hout.

Spijssuggestie Als dit bier je wat te droog is, moet je er een stuk chocolade bij nemen.

7,2

"Een klassieker, maar voor wat Rodenbach aangaat hebben de kriekenbieren toch echt mijn voorkeur. Vooral het aroma is erg mooi rond en bijna winters en in het glas ziet het bier er luxueus uit, maar de wat vlakke, suikerige smaak valt toch iets tegen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Dieprood met een lichtbruine dunne schuimkraag, bijna als luxueus te omschrijven. Ik weet nog dat dit de eerste keer dat ik dit dronk, jaren geleden, dit ook grote indruk maakte.

7,5 Neus Het aroma is vrij licht, houtig en doet ook wat denken aan karamel. Zou zeker niet misstaan als een winterse geurkaars!

7,0 Smaak Met zo'n luxeuze uitstraling en verwarmend aroma, valt de smaak dan toch iets tegen. Donkerrood fruit, bruine suiker en een nasmaak van karamel voeren de boventoon. Het geheel is wel ietwat plat en suikerig.

Spijssuggestie Om de ietwat vlakke smaak een boost te geven kan je dit eten met een zoet (karamel- of chocolade)dessert. Ook zou dit bier niet misstaan bij een groot stuk sappig, medium rare gebakken rundvlees, als vervanger van een glas wijn.

6,5

"Smaak vind ik het allerbelangrijkste bij een alcoholvrij bier en dat doet deze helemaal niet slecht. Fruitig zoet met een licht citroenzuurtje en voldoende bitter in de nasmaak. Het aroma doet me dan wel weer aan een saison/farmhouse denken en overtuigd helaas niet."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Mooie volle schuimkraag bij inschenken. Zakt wel snel in. Kleur is net wat bleekjes en licht troebel.

4,5 Neus Paardengeur en lichte geur van azijn. Niet heel aangenaam, het bier belooft toch wat meer fruitigheid.

6,8 Smaak Ja, de paarden zijn er nog steeds. Maar gelukkig wordt deze vergezeld door een citroenzuurtje en wat zoetheid. De bittere, hoppige nasmaak komt goed door en blijft lang hangen.

Spijssuggestie Goede match voor elke maaltijd, maar ook zeker op een terras in de zon met een borrelplank.