Marten Bakker Borger, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2265 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktMarten
Bierista Bierdiploma
Badge Hertog Jan Vatgerijpt

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Veruit mijn favoriete weizen tot zover, een heerlijke dorstlesser en doordrinker. Genietend van de bbq, goed gezelschap en een goed glas bier. Daar is deze uitermate geschikt voor."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een troebele gelige weizen met mooie stevige schuimkraag die je spontaan uitnodigt om te drinken!

8,0 Neus Meerdere fout aroma's te ruiken die laag voor laag zijn kruidenpallet verraad!

8,0 Smaak Simpelweg fantastisch! De smaak overtreft de verwachtingen na het zien en ruiken. Zeer fruitig en dorstlessend.

Spijssuggestie Gedronken tijdens het nuttigen van gegrilde kip en bijpassende salades, hele fijne combinatie. Ook zeer geschikt om lekker op een terras of tijdens wintersport van te genieten.

6,5

"In eerste instantie ben ik geen groot fan van stout bier, echter vind ik de Guinness verassend licht en makkelijk te drinken. Voor iemand die stout bier wil beginnen te drinken dus toch echt een aanrader."

Review : Guinness Draught
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een erg mooie donkere kleur die op het eerste oog haast zwart oogt, tot je het glas met inhoud tegen het licht in houdt en ziet dat het eigenlijk heel donker rood is. in combinatie met de mooie stevige schuimkraag een aantrekkelijk bier om te zien.

7,3 Neus Een mooie gebrande mout geur, die heel intens ruikt.

6,0 Smaak Persoonlijk voor mij toch net iets te intens, mede door mijn voorkeur van lichtere bieren. Maar desondanks drinkt hij heerlijk weg en is hij voor een donker bier zeer geschikt als doordrinker.

Spijssuggestie Heerlijk te combineren met typisch Ierse gerechten zoals een stoofpotje.

7,0

"Heerlijk zomers biertje, niet al te spannend en geschikt voor zowel beginnend bierdrinker als de meer ervaren. Verder naar mijn mening wel iets wat vlak."

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht oogt heel licht gelig en oogt iets waterig alsof deze verdund is. Verder een mooie stevige schuimkraag.

6,0 Neus Niet heel bijzondere geur, ruikt naar mijn mening naar een verdunde pilsener wat ook op evenementen geschonken wordt.

7,2 Smaak De smaak maakt ten opzichte van de geur een hele hoop goed. Dit bier voor het eerst gedronken op het strand van Oostende en haalt mede daarom mooie herinneringen op. Erg aan te raden als heerijk doordrink bier op een terras.

Spijssuggestie Heerlijk te combineren met een kaasplankje vol romige kazen. Ook aan te raden bij het eten van mosselen of bij een vette vissoort.

8,5

"Verrassend fris met citrus achtige afdronk. Geschikt om in elk seizoen van te genieten. Op de weizen van Erdinger na mijn favorieten weizen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Ondanks de troebele gouden kleur, erg aantrekkelijk.

7,5 Neus Ruikt bij eerste geuren voor mijn gevoel wat flauw en muf door de tarwe, daarna komt de citrus meer naar boven en maakt het al meer tot een heerlijke weizen.

8,5 Smaak Heerlijk fris, niet meteen flauw van de smaak na een flesje. Je wil er al snel meer van. Ondanks het proeven tijdens slecht weer, doet het bier je verlangen naar een terrasje met hapjes en heerlijke biertjes.

Spijssuggestie Ik vind het biertje heerlijk passen bij een borrelplank met diverse kaas en worst soorten, hierdoor komt het hop pallet nog meer tot zijn recht.