Marco de Witte Hoorn, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2770 Biercoins - 3 Reviews
Bierista Bierdiploma
Badge Bockbier

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,3

"Dit blonde bier is ondaks 7 % alc. een redelijk goed doordrinkbaar abdijbier. Een bier om ook rustig van te genieten. Het heeft een volle zoet moutige smaak maar is ook verfrissende door de goed aanwezige koolzuur in het bier. In de afdronk blijft het zoete en het bittertje best wel aardig hangen. Hierdoor geniet je nog iets langer van elke slok."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,7 Zicht Het bier is helder. Hierin kun je duidelijk het koolzuur onderscheiden in het bier. Verder heeft het bier een rijke schuimkraag met fijne belletjes.

6,4 Neus De geur van het bier is fruiting maar valt qua intensiteit mee. Ook meen ik op de achtergrond een licht kruidje te ruiken.

7,9 Smaak De smaak is redelijk intens. Het mout is goed aanwezig waardoor je m.i. fruitachtige tonen kunt proeven. Het bier heeft een vollere moutsmaak maar is tegelijkertijd ook weer verfrissend door de toch goed aanwezige koolzuur.

Spijssuggestie Het bier kun je gebruiken bij (kruidige) vleesgerechten, ook bij vette visgerechten en kazen met duidelijk smakeintensiteit (bv belegen kazen).

7,3

"Deze pilsener heeft een vollere smaak dan een normale Brand pils. Het is moutiger en voller van smaak."

Review : Brand Up
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,4 Zicht Het is een zeer helder bier. je kunt goed door je glas kijken.

6,6 Neus Het bier geurt bloemig, ook ruik ik een appeltje erin. Het is licht fruiting qua smaak maar ook de mout is goed aanwezig .

6,1 Smaak Brand UP heft een wat moutigere smaak dan een gewone pils. De bitterheid blijft lekker hangen in de keel.

Spijssuggestie Je kunt dit bier combineren met gerechten met gehakt, maar het is lekker bij een schnitzel of een gerecht met kabeljauw. Verder is het een beglerder bij de wat lichter kaassoorten.

6,2

"Je moet van dit bier een beetje houden. Persoonlijk is dit bier niet voor mij weggelegd. Het gistdepot moet erbij gegoten worden anders is het volgens mij qua smaak een bier met een metaalachtige smaak. Met het gistdepot heeft dit bier dan weer een volle romige smaak waarvan je wel kan genieten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,6 Zicht Het gistdepot geeft een trouble zicht. Dit komt de smaak ten goede.

6,0 Neus Een geur van banaan, vanille.

7,2 Smaak Het gistdepot geeft uiteindelijk een volle romige smaak aan het bier. Zonder dit depot komt bij mij een sort metalige smaak naar voren.

Spijssuggestie Visgerechten, goede begeleider bij vettige visgerechten.