John Landkroon Almere, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2640 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktJohn
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,5

"Bier met een bijzondere samenstelling en onderscheidende smaak. Een echte klassieker die elke bierliefhebber -al was het maar voor het prachtige glas- ooit gedronken moet hebben! "

Review : Tripel Karmeliet
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Goudblond met een frisse uitstaling met een lichte troebel. Schuimt -zeker in het mooie Tripel Karmelietglas- snel hoog op. Schuim is echter niet erg stevig

8,2 Neus Heel eigen geur. Fris, fruitig maar ook veel granen. Smakelijk en echt anders dan ander speciaal bier

9,0 Smaak Mooie balans, waarbij zoet fruit, licht kruidig (koriander) en een klein beetje bitter voor een zeer smakelijke en onderscheideinde smaak zorgen. Kan bij verschillende gelegenheden. Heerlijk op een zonnig terras, maar past ook goed bij een -niet al te zware- maaltijd, of wat later op de avond.

Spijssuggestie Maaltijden met vis, geroosterde groenten, mager vlees. Daarnaast ook lekkere combinatie met toastjes met zalm/salades, pittige kazen of een borrelgarnituur.

9,5

"Zwaar ondergewaardeerd talent! Met St. Bernardus en Westvleeteren als directe buren ligt de lat natuurlijk hoog, maar bij deze Triple Abt van het Kapittel verbleken de 'grote' namen. Stevig, heerlijke vol van smaak. Veel aroma's en een 'warme' afdronk. Ideale vriend om bij mooi weer onder een grote boom van te genieten"

Review : Kapittel Tripel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Helder, amberkleurig met een mooie stevige (maar niet overdreven) schuimkraag. Het Kapittelglas is dik in orde, maar persoonlijk vind ik de bokaal van Pater Lieven de perfecte combinatie.

8,5 Neus Mout, zoet fruit en (licht) kruidig. De rijke, volle smaak komt je al tegemoet...

9,9 Smaak Vol en warm. Fluweelzacht met veel aroma's. Licht hoppig, mout en zoet fruit. Perfect in de mond en een heerlijke afdronk.

Spijssuggestie Aan het eind van de middag met kaas of borrelplankje. Bij een royale maaltijd met gegrild vlees, of een stevige stamppot. Ook heerlijk bij een goed gesprek of als afsluiting van de avond.

9,0

"Erg smakelijk bier dat vooral in de avonduren goed tot zijn recht komt. Zacht en met veel aroma's. Afhankelijk van de situatie kom je elke keer weer nieuwe accenten tegen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Aantrekkelijk bier; helder, amberkleurig en met een mooie schuimkraag

9,0 Neus Mix van verschillende -smakelijke- aroma's. Kruidig, fruitig, zoetig...

9,0 Smaak Puur genieten. Rustig aan en uit een mooi La Trappe-glas. Zacht, veel aroma's. Een heerlijk bier waar zeker voor geldt dat de smaak en de situatie elkaar beïnvloeden.

Spijssuggestie Bij een goede/uitgebreide maaltijd met lekkere vleesgerechten, of 'later op de avond' waarbij een borrelplankje een smakelijke aanvulling is.