Jeroen van Rietschoten Vianen, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2330 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktJeroen
Bierista Bierdiploma

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
5,4

"Ik ben geen fan van zure bieren waar de Vlamingen helemaal wild van zijn."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht De kleur van donkere thee past bij het bier en de schuimkraag is klein, maar blijft wel langdurig staan.

5,6 Neus De zuurheid overheerst alles en geeft mij een associatie met de geur van een apotheek.

5,7 Smaak Het ambacht van dit type bier is prachtig, maar voor mij niet weggelegd. Mijn smaakpapillen komen in opstand van de zurigheid, mijn hersenen menen dat iets dat zo zuur ruikt en smaakt wel bedorven moet zijn.

Spijssuggestie Helaas kan ik niets positiefs zeggen over dit bier en geen associatie met eten maken die enig hout snijdt.

7,0

"Wat aan de zoetige kant voor mijn smaak, maar dat past wel uitstekend bij de bierstijl Dubbel."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,9 Zicht Mooie donkere kleur, helder en aantrekkelijk.

7,1 Neus De aroma's van karamel en kandij doen me denken aan de kermis en maken dit voor mij zeker een aantrekkelijk bier.

7,0 Smaak Wat mij betreft is de balans tussen verschillende smaakelementen niet perfect. In mijn smaakbeleving had er iets minder zoetigheid in mogen zitten en iets meers bitterheid.

Spijssuggestie Bij dit bier denk ik direct aan een wat rijpere kaas met appelstroop, of een echte herfstmaaltijd als rode kool met aardappelpuree.

7,0

"Een mooi clean pils met fijne subtiele aroma's van mout. Een perfecte balans van smaken en geuren die het de moeite maken om er eens goed voor te gaan zitten en te proeven, maar het is ook makkelijk doordrinkbaar om een flinke dorst op een warme zomerdag te lessen."

Review : Leeuw Pilsener
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Helder en licht van kleur, wat de heldere en lichte smaak recht doet.

6,8 Neus Niet al te sterk geurend. Er is niets in de smaak en geur dat duidelijk de overhand heeft, waardoor het just een mooi gebalanceerd geheel is.

7,3 Smaak Zoals in de neus is ook in de maak niets heel erg uitgesprokens te vinden. Zowel in de neus als in de smaak ia een licht aroma van de mout te herkennen en een licht bittertje van de hop.

Spijssuggestie Een lekker doordrinkbaar pils dat is gebrouwen met zulk vakmanschap verdient de begeleiding van een (trapisten) kaas en worst proefplankje. De relatief neutrale smaak van het pils reinigt de smaakpapillen op een heerlijke manier om steeds weer 'schoon' aan de volgende uitgesproken kaas/worst te beginnen. Ook uitstekend te combineren met een lunch (tosti of uitsmijter) op een terras in Valkenburg tijdens een mooie zomerdag.

7,5

"Als liefhebber van bittere IPA's kan ik deze vertegenwoordiger van deze stevig smakende bierstijl wel waarderen. Stevige bitterhop aroma's, tonen van naaldboomhars en als tegenhanger voor de balans een vleugje citrus. Ik ben een liefhebber van het vakmanschap dat uit ieder slok spreekt. Een bier met karakter dat uitstekend past bij de koude winteravond waarop ik het proefde."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Mooi helder en vrij licht van kleur, zoals je verwacht van deze bierstijl.

7,0 Neus Bij lagere temperatuur ingeschonken vallen direct de bitteraroma's op. Naarmate het bier op temperatuur komt komen de citrusgeuren meer naar voren.

Smaak De stevige bitterhoppen komen op een wat hogere drinktemperatuur beter in balans met de citructonen. Wat opvalt is het vleugje naaldbomenhars dat in de smaak doordringt.

Spijssuggestie Een stukje mooi gerijpte Hollandse kaas (oude kaas, of flink belegen) vormt een mooie combinatie. De stevige smaken van het bier verantwoorden de pittige zoute smaken van stevig gerijpte kaas.