Jan Jacob Mekes , Nederland

Bierista - 1 Badge - 2470 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktJan jacob
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,0

"Lekker fris alternatief voor de bekendere alcoholhoudende tropische biertjes. Qua smaak valt het tropische fruit wat tegen als je het vergelijkt met de geur, eenmaal in de mond wordt het een vrij standaard Mexicaans-achtig bier. Desalniettemin prima drinkbaar."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mooi helder, licht van kleur, doet denken aan een typisch Mexicaans biertje. Goede schuimkraag, veel koolzuurbellen.

6,5 Neus Het tropisch fruit knalt het glas uit. Daarnaast is ook citrus heel sterk waarneembaar. Ruikt een klein beetje als limonade.

7,5 Smaak De tropische toetsen uit de geur komen iets minder terug in de smaak, maar dat is niet erg. Fris bitter, bijna als een pils, verwacht dus geen IPA-achtige smaken. Prima doordrinkbaar, perfect voor een zomerse dag, al dan niet op een terras.

Spijssuggestie Deze tropical ale zal het heel goed doen met de Mexicaanse keuken, verwacht ik. Ook zou je een curry best met dit biertje kunnen afblussen.

7,0

"Aangenaam drinkbaar bier met hergisting op de fles. Daardoor wat aan de zoete kant, maar niet vervelend zoet. Aardig alternatief voor de wat stevigere genietbieren uit de Belgische abdijen, maar laat geen onuitwisbare indruk na."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Troebel door hergisting op fles. Kleur: amber/karamel. Dichte schuimkraag.

7,5 Neus Brood, met aroma's van gedroogd fruit. Appelgeur springt eruit. Het gist geeft een aangenaam aroma van karamel.

7,0 Smaak Zacht in de mond, de textuur voelt bijna als room. Karamel is erg aanwezig, behoorlijk zoet, maar in de nasmaak overheerst bitter, zodat het niet onaangenaam zoet wordt. Smaak is ook enigszins broodachtig.

Spijssuggestie Een lekker stuk oude (brokkel)kaas. Verder zou het goed passen bij een traditioneel bittergarnituur.

8,5

"Een lekkere geuze. Wil je een zuur bier met toch genoeg frisheid om lekker doordrinkbaar te zijn, dan is dit een prima keuze. Wil je echt voor zuur gaan, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Dit is zeg maar een "instapgeuze"."

Review : Boon Oude Geuze
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

10,0 Zicht LIcht troebel, goudkleurig, met een stevige schuimkraag. goudkleurig met bubbeltjes, doet denken aan champagne.

9,0 Neus Het zuur komt je al tegemoet in de neus. Verder toetsen van kruisbessen, lichte bitterheid en bloemen. Het bloemige doet denken aan een veld met kruidige zomerbloemen. Naderhand ook aroma's van banaan.

8,0 Smaak Zuur, met tonen van citrus. Licht bitter in de afdronk; aangename bitterheid die doet denken aan sinaasappelschil. Romig mondgevoel. Daarnaast nemen we ook de smaak waar van "medicinale kruiden".

Spijssuggestie Zou goed kunnen worden gecombineerd met vis, met name vette vis (denk aan haring). Wellicht ook met vlees, maar dat eet ik niet, dus weet ik niet zeker. ;) Kan ook prima als dessertbier worden geserveerd.