George Nelis Den Dungen, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2780 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktGeorge
Bierista Bierdiploma

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,5

"Het betreft hier de variant met Brewer's Gold hop. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mooie amber kleur, weinig schuim. Da's wat jammer.

7,0 Neus Een verleidelijke neus, een zoete zweem, maar gelukkig voert frisse hop de boventoon.

7,5 Smaak Bitter. En een mooie bitter, niet te sterk, en het ijlt lang na.

Spijssuggestie Als ik dit bier drink, krijg ik zin in een smeuïge jong belegen kaas en in m'n pasta met makreel, die ik zo meteen ga maken.

7,5

"Een prettige en toegankelijke Weizen. "

Review : Muifel Weizen
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Blond, beetje wazig bier, met een mooie fijne koolzuurpareling. Het schuim is wit, vlokkig en zakt vrij vlot in.

7,5 Neus Fris, kruidig en een neus van rijpe banaan. Ik krijg zin in een slok.

7,5 Smaak Fris, tintelend door de koolzuur. De smaak begint zoet, met een lichte bitterheid en vloeit gelijkmatig in bitter en zoet uit. Ik krijg zin in nóg een slok ...

Spijssuggestie Op een zonnig terras, met wat lichte romige kazen. Ik denk dat deze Weizen ook smaakt bij een bord met nasi en milde witvisgerechten.

6,0

"Dit bier gaat richting een DIPA, maar mist de juiste balans tussen de diverse hopsoorten, waardoor de neus gematigd is en de smaak, en dan met name de nasmaak, stevig is. De vlokken in het bier zien er niet aantrekkelijk uit. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Een, modern, hazy bier, donkerblond, met zwevende deeltjes, weinig zichtbare levendigheid qua koolzuur en een dun laagje wit schuim, dat stilaan verdwijnt. Geen aantrekkelijke aanblik.

7,0 Neus Een frisse hoppige neus, met tropisch fruit en op de achtergrond wat snoepjeszoet.

6,0 Smaak De eerste smaak is er een van hopbitter met wat zoet en een spoor zuur. In de nasmaak blijft het bitter stringent achter, samentrekkend. De alcohol is op de achtergrond aanwezig.

Spijssuggestie Goed bij gefrituurde vis, een stevige kipsalade met veel smaak en niet te hete Mexicaanse of Aziatische gerechten.

7,5

"Dit evenwichtige bier valt in de bierstijl zwaar blond, drinkt makkelijk en is een allemansvriend. Een mooie kandidaat om eens blind te proeven met bijvoorbeeld een Duvel, Westmalle Tripel en een Tripel Karmeliet. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Een goudgeel bier, niet helemaal helder, met een lichte pareling, en een stevige crémekleurige schuimkraag, die langzaam wegzakt.

7,0 Neus Dit bier heeft een frisse, tropisch fruitige zoete neus, lichte hoptonen en iets van snoepjeszoet in de geur.

7,5 Smaak Een toegankelijk genietbier, met in het begin een zoete smaak die snel vergezeld wordt van een hopbitter. De alcohol is aanwezig, verwarmend, maar niet prominent. In de nasmaak een licht zuurtje, maar het zijn vooral de bittere tonen die lang blijven hangen. Het zoet en bitter zijn aan elkaar gewaagt.

Spijssuggestie Dit bier combineert goed met een frisse salade, gerechten met kip of de vegetarische variant, en met witvis en garnalen. Ik denk ook aan gerechten uit de Aziatische keuken, bijvoorbeeld Chinees of Thais.