Frits Terwijn Elst Gld, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2380 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktFrits
Bierista Bierdiploma
Badge Hertog Jan Vatgerijpt

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Heerlijk Weissbier dat precies geeft wat je van een Weissbier mag verwachten. Pas op met uitschenken...anders stroomt je glas snel over. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi helder licht-goud bier met lichte troebeling van het gist. Voor de optimale smaakbeleving gewoon meeschenken. Een fantastische, romige schuimkraag, die zelfs over de rand van het glas bolt. Deze blijft erg lang staan.

7,5 Neus Yeasty, fruitige neus. Lichte hint van kruidnagel.

8,5 Smaak Heerlijke frisse smaak. Iets zurig en een lichte bitter in de afdronk. Echt dorstlessend.

Spijssuggestie Witte vis, lichte kaas, gevogelte. Of gewoon solo op het terras.

8,0

"Een smaakvol witbier dat alles biedt dat je van een witbier mag verwachten. Op de neus zijn direct de koriander, gisttonen en citrustonen waarneembaar in een hoge intensiteit. Heerlijk. "

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Prachtig geel tot koperkleurig met de lichte troebeling van het gist. Dit kan naar smaak wel/niet meegeschonken worden. Voor de echte smaaksensatie gewoon meeschenken.

9,2 Neus Stuivend en genereus. Koriander, sinaasappel, citrus, gist.

8,4 Smaak Heerlijk fris en doordrinkbaar. Voor sommige mensen zal het koriandergehalte en kruidigheid eerder tot verzadiging leiden.

Spijssuggestie Mosselen, witvis, gevogelte, jonge kaas.

9,0

"Een mooi bier dat alles biedt: frisheid, fruitigheid. Maar ook een gelaagdheid die tijdens het proeven steeds weer een ander element laat proeven."

Review : Saison Dupont
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Mooi helder bier met aanwezig gist dat een kleine troebele waas zou kunnen opleveren. Goud tot koperkleurig met actieve bubbels. De stevige, witte schuimkraag die lang blijft staan is uitnodigend.

9,0 Neus Fruitige frisse aroma's. Lichte gisttonen, appel, lichte citrus en kruidigheid.

9,0 Smaak Frisse eerste indruk met de levendigheid van het koolzuur. Samen met de fruittonen en hoppigheid maakt het tot een doordrinkbaar bier waar echter genoeg in valt te beleven. Ook hier weer de appeltonen, peer, grapefruit in de finish. Mooie afrondende kruidigheid.

Spijssuggestie Dit gaat goed met zoutjes, een kaasplankje met jonge en oudere kazen. Kipgerechten zouden mooi samengaan. Mosselen matchen mooi.