Ernst van Dongen Netterden, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2640 Biercoins - 6 Reviews - #bedanktErnst
Bierliefhebber en thuisbrouwer, gek op gerijpte bieren
Bierista Bierdiploma
Badge Hertog Jan Vatgerijpt

Review badges 6 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,5

"Fris fruitig biertje met een hoppig vleugje. Sinaasappel is duidelijk te proeven en blijft hangen in de nasmaak. Prima bij een fruit(ige)salade en lam met rozemarijn."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Schuim is stevig en romig. Het bier heeft heel weinig koolzuur en is licht mistig.

7,5 Neus Zoet en licht hoppig en fruit (sinaasappel) maar niet heel stevig.

8,0 Smaak Zoet, fruitig (sinaasappel) en hoppig. Lekkere prikkel van het koolzuur met een verwarmend mondgevoel. De sinaasappel smaak blijft ook in de nasmaak aanwezig. Licht zoetig op de lippen wat een mooi contrast geeft met de nasmaak.

Spijssuggestie Prima bij een fruit(ige)salade en lam met rozemarijn.

6,5

"Lekker fruitig doordrinkbaar bier wat voor iedereen toegankelijk is. Schuimkraag en koolzuur mis ik wel een beetje."

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,5 Zicht Mistig zonder koolzuur. Schuimkraag is meteen weg. Licht blond van kleur.

7,0 Neus Zoetig fruitig en wat mout, niet heel overweldigend.

7,0 Smaak Moutig, zoet en fruitig met zuur op de achtergrond. Weinig prikkeling van het koolzuur. Nasmaak licht fruitg met vleugje zuur.

Spijssuggestie Alles wat je in de zomer op een terras krijgt en fris smaakt.

7,0

"Goed toegankelijk bier met een zoet-moutige overheerdsende smaak. Prima dorstlesser op een warme dag."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Mistig blond met contante bubbels. Goede schuimkraag met een mix aan bellen.

6,5 Neus fris zoet maar vlak

7,0 Smaak Prikkelend van het koolzuur met een zoete, moutige smaak en een klein beetje zuur. Nasmaak prettig zoet en moutig en een vleugje zuur dat blijft hangen

Spijssuggestie Patatje met echte frietsaus, hollandse snacks en een hollandse nieuwe. Pittige gerechten die soms geblust mogen worden.

7,8

"Lekker doordrinkbare herfstbock maar dan wel een zoete variant. De schuimkraag is snel weg en er is niet veel geur. Bier waar ik alle donkere dagen van de herfst en winter van kan genieten want smaakt mij bij vrijwel alles wat ik eet in de winter. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Mooi helder, bruin bier met fine bubbel en crème schuimkraag met zowel fijne als grotere bellen. De schuimkraag zakt snel in en verdwijnt.

6,5 Neus Gebrande mout met karamel zoet maar niet heel sterk.

8,0 Smaak Lichte koolzuur prikkeling, lichte gebrande mout bitterheid in combinatie met een caramelzoetigheid. Nasmaak blijft prettig hangen waarbij de hop iets naar voren komt. Op de lippen blijft een caramelzoete smaak achter.

Spijssuggestie Winterse maaltijden met rode kool; Toetjes net noten; Stoofgerechten; Wildgerechten; Stoofperen; Kaneelijs

7,5

"Een bier wat lekker weg drinkt maar waar vooral zoet de boventoon voert. Gemixt met een droge witte wijn geeft een mooie "radler" maar dan mèt alcohol"

Review : Leffe Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi helder bier met lichte bubbeltjes. Goede stevige schuimkraag van fijne belletjes maar ook met veel grote, vooral bovenin.

7,0 Neus De geur is niet overweldigend maar fris, licht fruitig maar ook veel zoet.

6,5 Smaak Licht prikkelend van het koolzuur in het begin van de slok waarna zoet met tonen van sinaasappel en een vleugje kardemom de overhand nemen. Het is vooral zoet wat overheerst zonder hop en heel weinig mout. Het bier voelt plakkerig in de mond en zoet op de lippen.

Spijssuggestie Pittige gerechten; Zuurkool gerechten; Toetjes met bittere chokolade of koffie tonen; Zoute bauwschimmel kazen; Fruitig licht zoete toetjes

7,2

"Een lekker doordrink pilsener met een fijne, lang aanblijvende, bittere nasmaak. Ook prima als je uit de fles wilt drinken (maar waarom zou je?) Lekker op een zomerse dag na een dag hard werken."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi helder en goud geel met schuimkraag van fijne belletjes die mooi lang blijft staan. Weinig koolzuur te zien alleen bij beweging van het bier.

6,0 Neus Klein beetje hop en mout en verder vlak.

7,0 Smaak Begint zoet met mout en dan komt de hop door die bestwel aanwezig is. Vooral in de nasmaak is het bitter met een vleugje zoet. De nasmaak blijft lang hangen. Een "herb" bier zoals de duitsers zeggen met niet al te veel aanwezige koolzuur.

Spijssuggestie Mooi apperetief; Salade met citrus of een zure dressing; Een witvis gerecht; Een gerecht met citroengras; Een gekruid aziatisch gerecht