Erik van t Hof Midwoud, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2595 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktErik
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
6,0

"Ok biertje, niet helemaal mijn smaak. Gaat iets te ver van mijn 'biersmaak' af. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Donker bier, met cremekleurige schuimkraag en veel bubbels

7,8 Neus Hij ruikt zoet, beetje karamel, stoofperen, stroopachtig.

6,8 Smaak Waar hij zoet ruikt, proef je dat niet echt. Pas als het biertje langer staat (warmer wordt) komt dat wat meer naar boven. Maar vooral bitter blijft hangen. Beetje koffie en tabak-achtig.

Spijssuggestie Gerechten met veel kruiden, beetje de 'zwaardere' gerechten.

6,5

"Op zich een prima biertje, maar het onderscheidt zich niet. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht Mooie donkergele kleur en een beetje troebel. Ziet er smakelijk en fris uit.

7,3 Neus Ik ruik wat kruiden, maar het niet precies plaatsen. Lijkt op Lemongrass, koriander... Daarnaast ook moutig.

6,9 Smaak In de mond is ie wat bitter, vooral aan de zijkant van je tong. In de nasmaak proef ik wat zoets.

Spijssuggestie Bij een BBQ met vlees. Hamburger, pulled chicken, in die categorie. Ik zou het niet zo snel met vis eten, of misschien een erg vette vis (maar daar houd ik zelf niet van).

7,0

"Niet helemaal mijn type bier. Wat ik wel prettig vindt zijn de meerdere smaakbelevingen in 1 slok. Daarnaast een mooie donkere kleur met mooi (blijvende) schuimlaag. Het oog wil tenslotte ook wat. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Mooie donker bier met dun en geelachtig schuim.

6,9 Neus Licht zoete geur met wat kruiden. Ik moet denken aan stoofpeertjes.

6,5 Smaak Het begint met zoet, verandert vervolgens naar zuur om als nasmaak weer bij zoet uit te komen.

Spijssuggestie Wellicht qua smaakversterking dit serveren bij stoofpeertjes. Maar bij een gerecht met veel kruiden doet ie het ook goed denk ik.