Annette de Geus Den Burg, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2650 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktAnnette
Bierista Bierdiploma

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,7

"Ode aan de Texelse vuurtoren van de Texelse brouwerij. Een bitterzoete en moutige, goed doordrinkbare red ale met een alcoholpercentage van 5,5%. "

Review : Texels Vuurbaak
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,9 Zicht Heel licht troebel donkerrood met een licht crèmekleurige schuimkraag die redelijk lang blijft staan. Ziet er warm en uitnodigend uit.

7,0 Neus Zoete mout- en karameltonen in de geur.

7,5 Smaak Moutig zoet met een hopbitterheid die meegaat in de afdronk. Karamel en frutigheid. Verwarmend, toegankelijk en makkelijk doordrinkbaar.

Spijssuggestie Geroosterde bietjes en vlees, maar ook gewoon bij borrelplank of frituurgarnituur. Slaat bruggen met zoet, maar ook met bitter en zuur/fris.

8,5

"Met een alcoholpercentage van 10% het zwaarste bier uit de stal van Texels. Een donkere, 'robijnrode' gerstewijn met een toegankelijk karakter, diepe smaken en een heerlijk verwarmende zoete afdronk. Laat dat bokkeweer maar komen! "

Review : Texels Stormbock
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Mooie mistige robijnrode gloed, met een stabiel laagje fijn schuim.

7,5 Neus Zoetige, moutige geur. Karameltonen en ook de alcoholsterkte merk je al op.

8,5 Smaak Diepe smaken, meerdere lagen. Het begint met moutige zoetheid, dan komt de hop met de alcoholwarmte erachteraan. Lange afdronk waarin alles voorbijkomt wat hoort bij donker en rijk bier. Zoet rood fruit, chocola, stroop, mout en ook het bittertje blijft, wat het een volwassen smoel geeft. Niet alleen maar zoete koek. Dit is een bier om lang van te genieten, of om op te leggen en te kijken hoe de smaak zich verder ontwikkelt.

Spijssuggestie Oude en blauwe kazen die het zoete in het bier naar boven halen. Ook blijft de Stormbock zeker overeind bij stevige stoofvleesgerechten, of gerookte hapjes, vis of vlees. En als je na het hoofdgerecht nog wat in je glas hebt, met een stukje pure chocola.

7,5

"Skuumkoppe is wat mij betreft een lekker zacht doordrinkbier dat zich gemakkelijk voegt naar de situatie of wat erbij genuttigd wordt. Zoetig maar toch ook een prettig bittertje erbij. Een publiekslieveling, maar dat kan ook een compliment zijn! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Licht troebel/tweeschijn. Mijn glas kwam uit een op Texel gebrouwen fust, waardoor het iets troebeler is dan de Skuum van de grote brouwerij aan de overkant. Licht amberkleurig, met een stevige maar wel redelijk snel neerslaande schuimkraag.

6,0 Neus Geen sterke geur, licht kruidig met onmiskenbaar het banaantje dat bij weizenbier hoort.

7,5 Smaak Zachte tonen van karamel en iets fruitigs en kruidigs. Een lichte hopbitterheid, maar meer neigend naar het lichtzoete. Geen intense smaken. Dorstlessend, het is plezierig om hier een grote slok van te nemen.

Spijssuggestie Skuumkoppe kan samengaan met verschillende soorten hapjes of gerechten. Appeltaart bijvoorbeeld, met de karameltonen als brug. Maar ook bij vlees kan hij prima, spareribs, geroosterde kip, of soep. En natuurlijk de bitterbal!

8,0

"De Tripel van de Texelse brouwerij. Volmondig en zacht, maar levendig en stevig door de aangename hopbitterheid en de alcoholwarmte in de afdronk. En wat doet 'ie het goed bij de Texelse schapen- en geitenkaas! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Diep goudgeel met tweeschijn, je kijkt er net niet helemaal doorheen. Mooi witte schuimkraag, die natuurlijk wel neerslaat, maar je genoeg tijd geeft om netjes te proosten.

7,0 Neus Lichte frisse geur, fruitig, een heel klein beetje biergist en een prettig zuurtje. Dat wil je proeven!

8,0 Smaak Na zicht en geur valt de smaak niet tegen. De Tuunwal maakt de verwachtingen waar. Verfrissend en levendig door het bittertje, maar verwarmend door de alcohol en wat zoetere tonen uit de mout. Het percentage van 8,5% merk je wel op in het mondgevoel en de afdronk, waardoor je tijdig merkt dat dit tussen doordrink- en degustatiebier in zit.

Spijssuggestie Texelse schapenkaas! Niet te jong, liefst met zoutkristalletjes die inwerken op de hopbitterheid. WAT een goede combinatie! Ook een harde oude geitenkaas geeft deze sensatie. Heerlijk gewoon! Maar, ook de bitterbal hoef je hier niet bij over te slaan.