6,7

Nevel Minne

Nevel Artisan Ales (53)

Nevel Minne is een wild blond bier. Het bier heeft toetsen van citrus en appel en heeft een fruitige bitterheid in de afdronk. Minne is een kruidig en rijk bier met mooie pepertonen en subtiele moutigheid.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.4%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,7

Het oordeel van de Bierista's

Nevel Minne is beoordeeld met een gemiddelde van 6,7 door onze Bierista's

7,0

Smaak

6,8

Zicht

6,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"licht funky, licht kruidig, lichte citrus"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,7 Zicht geel, mistig, goede schuimkraag, lichte bruis

7,2 Neus licht fris, licht funky

7,6 Smaak lichte funky, lichte kruidig, lichte citrus

5,5

"Bier voor de liefhebber, maar ik ben dat niet. Licht fruitig maar mij te zuur. Nasmaak fruitig en zuur, verder erg veel vaste stof in het royaal aanwezige sediment."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Troebel geel bier, kleine kraag van grove bellen die meteen inzakt. Ontzettend veel sediment. Wat de brouwer er laat zitten, hoort er eigenlijk in. In dit geval was het helemaal geen goed idee de rest van de fles te walsen.

5,5 Neus Licht fruitige tonen, maar die worden overdondert door een zure geur, die zelfs bijna bijtend, in de neus blijft hangen.

5,5 Smaak Smaak sluit bij de geur aan, zuur met een licht fruitige smaak, die iets van een overrijpe appel heeft. Nasmaak is wel redelijk te noemen, appeltonen op een meer dan droge, zeg maar zure ondergrond. In ieder geval niet mijn smaak.

Spijssuggestie Crackers met kaas.

7,9

"Het leuke en verrassende, niet altijd even prettige, aan bieren van Nevel is dat ze in zeer uiteenlopende (onbekende) richtingen kunnen gaan qua smaakvoorkomen. Welke uitvoering je treft speelt ook nog een rol. Dit hier is Batch #2, gebotteld op 22 FEB 2019 onder het motto: Lieflijk verpozen in grillig lover, zoals de fles wat cryptisch vermeld. Drink binnen 2 jaar staat er ook duidelijk op."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Licht oranje, troebel en met koolzuur. Vol wit, gemengd van medium tot grof schuim, dat lieflijk langzaam terug knispert maar lang blijft staan.

7,9 Neus Lekkere ver weg citrusachtige en frisse, beetje naaldbos lijkende geur. Ook kruidig (richting nootmuskaat, peper ook). De neus van een Nevel blijkt vaak zeer veelzijdig, maar is ook niet altijd meteen even helder en vaak vluchtig, dus zo weer vertrokken.

7,9 Smaak Milde smaak met (niet zozeer zure) citrus invloeden. Er is wat hout en droogheid. Voorts een soort wilde vruchten idee [Japanse sierkwee in ieder geval, waarvan bloemblaadjes en de latere geurige appeltjes eetbaar zijn en de appeltjes ook goed om mee te fermenteren, maar andere wegen kunnen ook bewandeld worden], dat aangenaam is in de smaak en iets zoetigs meebrengt. Opnieuw die suggestie van frisse (jonge takjes van) naaldbomen lijkt aanwezig, maar nu in de smaak. Een klein bittertje hoort daar ook bij. In de afdronk beetje droog, iets peper en wat fruitigheid. Weer aardig complex dit Neveler bier, bekend om (soms ten dele) wilde gisting.

Spijssuggestie Vruchtensalades, vruchten gebak/-taart.

Brand lanceert limited edition roze Pinkpop bier

Speciaal voor deze 53e editie van het festival komt Brand met een verrassende nieuwkomer: een limited edition Pinkpop Witbier.

Verder lezen

Jopen en 't Taphuys bundelen krachten

Jopen, de Haarlemse Craft brouwerij heeft een strategische samenwerking aangekondigd met 't Taphuys.

Verder lezen

Nieuw: Hazy & Romige Psycho Cyclops NEIPA van Maximus

Met vijf zorgvuldig geselecteerde hopsoorten – Citra, Citra Cryo, Mosaic, El Dorado en Idaho7 – biedt deze NEIPA een tropische fruitervaring.

Verder lezen

Grolsch blijft inzetten op duurzaamheid: Highlights 2023 online

Bij Grolsch staat duurzaamheid hoog op de agenda, en dat blijkt uit de indrukwekkende resultaten die de brouwerij in 2023 heeft geboekt.

Verder lezen