7,9

Nevel Minne

Nevel Artisan Ales (40)

Nevel Minne is een wild blond bier. Het bier heeft toetsen van citrus en appel en heeft een fruitige bitterheid in de afdronk. Minne is een kruidig en rijk bier met mooie pepertonen en subtiele moutigheid.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.4%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,9

Het oordeel van de Bierista's

Nevel Minne is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,8

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,9

"Het leuke en verrassende, niet altijd even prettige, aan bieren van Nevel is dat ze in zeer uiteenlopende (onbekende) richtingen kunnen gaan qua smaakvoorkomen. Welke uitvoering je treft speelt ook nog een rol. Dit hier is Batch #2, gebotteld op 22 FEB 2019 onder het motto: Lieflijk verpozen in grillig lover, zoals de fles wat cryptisch vermeld. Drink binnen 2 jaar staat er ook duidelijk op."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Licht oranje, troebel en met koolzuur. Vol wit, gemengd van medium tot grof schuim, dat lieflijk langzaam terug knispert maar lang blijft staan.

7,9 Neus Lekkere ver weg citrusachtige en frisse, beetje naaldbos lijkende geur. Ook kruidig (richting nootmuskaat, peper ook). De neus van een Nevel blijkt vaak zeer veelzijdig, maar is ook niet altijd meteen even helder en vaak vluchtig, dus zo weer vertrokken.

7,9 Smaak Milde smaak met (niet zozeer zure) citrus invloeden. Er is wat hout en droogheid. Voorts een soort wilde vruchten idee [Japanse sierkwee in ieder geval, waarvan bloemblaadjes en de latere geurige appeltjes eetbaar zijn en de appeltjes ook goed om mee te fermenteren, maar andere wegen kunnen ook bewandeld worden], dat aangenaam is in de smaak en iets zoetigs meebrengt. Opnieuw die suggestie van frisse (jonge takjes van) naaldbomen lijkt aanwezig, maar nu in de smaak. Een klein bittertje hoort daar ook bij. In de afdronk beetje droog, iets peper en wat fruitigheid. Weer aardig complex dit Neveler bier, bekend om (soms ten dele) wilde gisting.

Spijssuggestie Vruchtensalades, vruchten gebak/-taart.

Laatste kans - Bierpack Gebrouwen door Vrouwen

Gebrouwen door Vrouwen is in november Brouwerij van de Maand november. Dit is je laatste kans om te profiteren van deze schitterende aanbieding.

Verder lezen

Cadeautip: Bierboek met schuim

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor bierliefhebbers die wel eens een boek lezen? Dan is het Bierboek met schuim een aanrader.

Verder lezen

Bierista Bier Top 100 komt er aan!

Verder lezen

Bloesem Blond - Zonnetje in donkere dagen

Gebrouwen door Vrouwen Bloesem Blond is het zonnetje in donkere dagen. Schenk dit bier, ruik en proef en de zon breekt door.

Verder lezen