Monteith's Brewing Co. (4)
Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezenRock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.
Verder lezen
"Het bier oogt zoals het wat mij betreft hoort voor een pilsener: goudgeel, mooi helder en met een kleine witte schuimkraag. Zoals ze dat in Nieuw Zeeland waarschijnlijk ook doen, drink ik hem (te) koud en komt er mede daardoor weinig vrij van de geur. Zacht zoete mout en een vleugje kruidige, aardse hop zijn nog net herkenbaar. In de smaak hetzelfde, waarbij een klein (bitter)zuurtje in de nasmaak er voor zorgt dat het bier best verfrissend over komt. Het bier is dun (waterig), en daarmee voor mij vooral om de dorst te lessen."
Joris van Esch