Monteith's Brewing Co. (4)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Het bier oogt zoals het wat mij betreft hoort voor een pilsener: goudgeel, mooi helder en met een kleine witte schuimkraag. Zoals ze dat in Nieuw Zeeland waarschijnlijk ook doen, drink ik hem (te) koud en komt er mede daardoor weinig vrij van de geur. Zacht zoete mout en een vleugje kruidige, aardse hop zijn nog net herkenbaar. In de smaak hetzelfde, waarbij een klein (bitter)zuurtje in de nasmaak er voor zorgt dat het bier best verfrissend over komt. Het bier is dun (waterig), en daarmee voor mij vooral om de dorst te lessen."
Joris van Esch