Mokums Mout (1)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Speciaalbier uit Amsterdam sinds 2014 bij Mokums Mout. In de Van Der Pek Kruidige Quadrupel dreigt een klein beetje overdaad door de haast duizelingwekkende ingrediëntenlijst met: Water, gerstemout, tarwemout, basterdsuiker, hop, kaneel, vanille, oranjeschil, koriander, zoethout en gist. Hop: Saaz, Fuggles, Magnum. Kunst van de beperking lijkt hier niet helemaal overbodig, anders wordt het wellicht te veel een strijd. In de smaak tref je vooral wat van vanille, fruiterigheid en zoethout. Dit bier (Batch 2) misschien beter gekoeld (liefst kelder) lang(er) bewaren, want de houdbaarheid is tenminste tot oktober 2028 (dus dat beloofd wat (?)) en wellicht langer. Het is namelijk wel een inspirerend bier, dat kan wachten tot alles in samenspraak samenvalt."
Ton van der Koppel