Mokums Mout (1)
Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezenWellicht ben je deze zomer al lekker weggeweest, of misschien ga je nog. Heerlijk. Of je nu van zon, zee en strand houdt of van een actievere vakantie: het proeven van een aantal lokale bieren hoort daar - wat ons betreft - zeker bij. Zo'n reis kun je in december ook maken, maar dan vanaf de bank thuis.
Verder lezenWat hebben Piet Parra, Morrison Schiffmacher, Iwan Smit, Franky Sticks en Hedof gemeen? Het zijn allemaal iconische creatieven die in het verleden het Duvel Designer Glas hebben mogen ontwerpen. Een prachtig rijtje waar de Brabantse Loes van Delft zich onlangs aan toe heeft mogen voegen.
Verder lezen
"Speciaalbier uit Amsterdam sinds 2014 bij Mokums Mout. In de Van Der Pek Kruidige Quadrupel dreigt een klein beetje overdaad door de haast duizelingwekkende ingrediëntenlijst met: Water, gerstemout, tarwemout, basterdsuiker, hop, kaneel, vanille, oranjeschil, koriander, zoethout en gist. Hop: Saaz, Fuggles, Magnum. Kunst van de beperking lijkt hier niet helemaal overbodig, anders wordt het wellicht te veel een strijd. In de smaak tref je vooral wat van vanille, fruiterigheid en zoethout. Dit bier (Batch 2) misschien beter gekoeld (liefst kelder) lang(er) bewaren, want de houdbaarheid is tenminste tot oktober 2028 (dus dat beloofd wat (?)) en wellicht langer. Het is namelijk wel een inspirerend bier, dat kan wachten tot alles in samenspraak samenvalt."
Ton van der Koppel