7,9

Martinus De 5e Klok

Brouwerij Martinus (17)

Martinus De 5e Klok is een herfstbock uit Groningen. Het bier is zacht en soepel van smaak en helder van kleur. Deze Groninger ondergistende herfstbock is robijnrood van kleur. Heerlijk om te drinken op herfstachtige dagen.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

7,9

Het oordeel van de Bierista's

Martinus De 5e Klok is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,6

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Aangenaam bokbier, mooie balans tussen zoet en bitter "

Marcus Bot

20.435

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerbruin met een lichtbeige, bescheiden schuimkraag

7,0 Neus Moutig met tonen van koffie. Door ondergisting weinig andere geuren

7,5 Smaak In aanzet zoetmoutig met tonen van karamel, en met lichtbittere tonen van koffie

Spijssuggestie Stoofpotje

7,9

"licht zoetig, lichte melk lichte mout"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,3 Zicht bruin, helder, dunne schuimkraag, lichte bruis

6,6 Neus licht moutig

8,0 Smaak licht zoetig, lichte melk lichte mout

8,0

"Een goed smakend bockbier, met een creme kleurig schuimkraag."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Zwart ondoorzichtige kleur.

8,0 Neus Ruikt naar chocolade en koffie.

8,0 Smaak Een volle smaak die zich richt op chocola en gebrande koffie.

Spijssuggestie Vleesgerechten en stoofpotten.

8,0

"Een ondergistend bokbier. Onwijs Gronings lekker. Met tonen van koffie en chocolade."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Stevige bruine cremige schuimkraag. Zwart van kleur. Ondoorzichtig.

7,8 Neus Ruikt naar gebrande koffiebonen en chocolade.

8,0 Smaak Sterke nasmaak van koffie en chocolade.

Spijssuggestie Broodje gehaktbal.

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen

Rock City Brewing viert 7e jubileum

Rock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.

Verder lezen

Beer Tasting in de Lichtstad

De Brewpub van Rabauw op het Eindhovense Strijp-S vormt donderdag 13 november vanaf 20:00 uur het toneel voor een Engelstalige Beer Tasting. Het betreft een samenwerking tussen de gastheren en -dames van Rabauw en Hellobier.nl: Rabauw & Friends.

Verder lezen