6,8

Kulmbacher Eisbock

Kulmbacher Brauerei (6)

Kulmbacher Eisbock is een ondergistend bier uit Beieren. Het bier is geconcentreerd en heeft dik aangezette aroma's en een stevig alcoholpercentage. Dit is een echt Duits genietbier.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.2%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

6,8

Het oordeel van de Bierista's

Kulmbacher Eisbock is beoordeeld met een gemiddelde van 6,8 door onze Bierista's

6,7

Smaak

7,4

Zicht

6,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"De Ijsbock is bij uitstek een mooi bewaarbier, maar dat staat het Duitse Reinheitsgebot niet toe. Desondanks denk ik dat dit bier beter zou worden als het wat langer mag rijpen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Schitterend! Diep donkerrood/bruin. Licht bruine schuimkraag met een fijne structuur.

7,0 Neus Het blijft een lager, dus de geuren zijn niet al te sterk aanwezig. De mout brengt zoete geuren en ook wat nootachtigs

7,5 Smaak Zoete smaak, moutig karakter. Smaken van karamel en rood gedroogd fruit. Wat plakkerig mondgevoel

Spijssuggestie Utrechtse oude grachtkaas met vijgen

5,8

"Enigszins oppervlakkig en dun bier ten opzichte van de verwachting van een echte en stevige, (mogelijk tot stroperigheid) ingedikte Eisbock. Hier met "slechts" 9,2 % alcohol, dat kan veel beter (en dikker)."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,7 Zicht Zwart met rode schijn (oogt tijdens inschenken amber tot cognackleurig), is ondoorzichtig en met koolzuur. Matig, fijn en lichtbruin schuim.. Bruist hoorbaar tijdens inschenken en verdwijnt aansluitend.

5,7 Neus De geur is wat onbestemd, enigszins moutig (stroperig) en een beetje alcoholisch.

5,9 Smaak Vrij lichte wat moutige smaak zonder de nadrukkelijkheid van een Eisbock. Makkelijk drinkbaar, maar geen verwachte smaakbom. De smaak is niet naar (er is een klein beetje zoet van stroop lijkt het en in de verte iets van bitterkoekjes), maar brengt weinig. In de nasmaak moutig, drogig en een beetje houttoon.

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen