8,4

Kees Barrel Project Bourbon & Islay 2023

Brouwerij Kees! (147)

Kees Barrel Project Bourbon & Islay 2023 is een Imperial Rye Stout van 11,2%. Deze stout heeft in totaal 27 maanden op vaten gelegen. Een dikke klapper van een Imperial Rye stout niet één keer maar twee keer gelagerd op vat.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.2%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,4

Het oordeel van de Bierista's

Kees Barrel Project Bourbon & Islay 2023 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,4 door onze Bierista's

8,3

Smaak

8,0

Zicht

8,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,4

"Wow!! Bij het open trekken van het blik stoeien de royaal aanwezige geuren van whisky, mout en salmiak om de aandacht. Dat belooft wat…"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker. Héél donker,bruin ondoorzichtig bier. Met een beige schuim kraag die helaas niet lang stand houdt.

8,6 Neus Heerlijke mengeling van mout, whiskey en salmiak.

8,3 Smaak Mooie balans tussen behoorlijk sterke smaken van de whisky en mout bij een eerste slok. Bij de volgende slok komen ook de zachtere smaken van vanille, karamel naar voren.

Spijssuggestie Geen. Vooral van genieten!

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen