Jopen onheilsprofeet
8,0

Jopen Onheilsprofeet

Jopen Bier (55)

Jopen Onheilsprofeet is een Imperial Stout gebrouwen met turf-gerookte mout. Hierdoor krijgt dit zware bier zijn donkere rookkarakter. Een bier met flink wat diepgang, maar wel voor de echte liefhebbers, want de Onheilsprofeet is beslist geen allemansvriend.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Prijzen
Bronzen medaille - Innovatie Rookbier - Dutch Beer Challenge 2017
Spijzen
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
14 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
IBU
50
8,0

Het oordeel van de Bierista's

Jopen Onheilsprofeet is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,0

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Dit is echt een kneiter van een bier met heel heftige smaken als rook en turf. Smaken die whiskeyliefhebbers zeker kunnen waarderen. Ondanks de krachtige smaken is dit bier minder heftig dan je wellicht zou vermoeden. Vanille en chocolade brengen evenwicht en zorgen dat dit bier met liefst 11% rockt, maar zeker ook lekker naar binnen rolt. Neem je tijd!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Metaal

7,0 Zicht Zwart bier met een gemiddelde, bruin gekleurde schuimkraag.

8,0 Neus Zeer omvangrijk palet van donkere aroma's. Gebrandheid, rook, turf, chocolade, koffie maar ook vanille.

8,0 Smaak Wat een smaken; bitterheid uit de donkere moutsoorten, rook, turf maar ook rondere smaken als vanille en chocolade.

Spijs suggestie Pittige, oude kazen en een stevig stuk rundvlees.