Jopen exceptionel

Jopen ExceptioNEL

7,8 (3 beoordelingen)

Jopen ExceptioNEL is een geconcentreerde (ge-eisbockte) versie van de Jopen Mooie Nel IPA. Dit prijswinnende bier werd twee weken lang bevroren. Tijdens het dooiproces is water onttrokken aan dit bier. Het resultaat is een geconcentreerd bier met intense, krachtige smaken met veel bitterheid en met 14% alcohol.

14.0%
Intens en Uitdagend
September 2017
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Avatar
Bierista
7,7

Bas Harbers

De exeptionel is een bier met een speciaal karakter. Door zijn amadel donkere kleur en zijn vrij zoete geur is het eerder een quaddruppel zou men denken. In de smaakt komt eerst een duidelijke hop smaak en een goede bitterheid naar voren. In de na smaak proef je wel heel duidelijk de alcohol terug en dat kan ook niet anders met dit 14% bier. Het is wel echt een bier waar je even voor moet gaan zitten. Gelukkig heeft jopen het wel waar gemaakt om de smaak van de mooie nel terug te laten komen in dit bier. Naar mijn mening is dit een geslaagd bier.

Zicht 7,0

Het bier heeft een amandel donkere kleur en een beetje een wit/bruine schuimkraag.

Neus 7,5

De intens zoete geur die van dit bier afkomt geeft je het idee dat je zo een quaddruppel gaat drinken.

Smaak 8,2

De heerlijke bittere hoppigheid van de mooie nel komt ook terug in de exeptionel. Wel merk je dat dit bier zoeter smaakt maar zijn hoppigheid zeker heeft behouden.
Casper
Bierista
8,1

Casper Meenink

Uitzonderlijk en krachtig, daarmee is deze ExceptioNEL aardig samen te vatten. Door het eisbocken heeft de citrusachtige fruitigheid uit Mooie Nel plaats gemaakt voor rijke aromas van onder meer gedroogde abrikozen, specerijen en een volle hopgeur. Gelijk bij de eerste slok voel je de kracht van dit bijzondere experiment. De hop is zeer krachtig en een stuk kruidiger/peperiger dan in de ''gewone'' variant van Mooie Nel. Het volle, ronde smaakpalet loopt naadloos over in een ellenlange, zoete en complexe afdronk. Met de 14% alcohol ga je hier vanbinnen van gloeien. Een krachtpatser voor na ijskoude sneeuwballengevechten en Elfstedentochten....

Zicht 7,2

Nevelig amberkleurig bier met een dichte, licht oranje schuimkraag

Neus 7,8

Gedroogde zuidvruchten (abrikoos), kruidige/peperige tonen en onmiskenbaar een zoetheid van alcohol

Smaak 8,2

Verwarmend, krachtig en complex. De hopbitters zijn niet erg scherp, maar wel erg krachtig aanwezig. Ook de tonen van gedroogd fruit zijn duidelijk aanwezig.
Marcel
Bierista
7,7

Marcel van de Ven

Geur minder fruitig dan de mooie nel. Meer kruidig. En zoet door het hoge percentage alcohol. Lekker als je er van houd.

Zicht 7,7

Net als de mooie nel, mooi gekleurd wel iets donkerder. Koper kleurig. Met een vaste stevige schuimkraag.

Neus 7,7

Minder fruitig dan de mooie nel, maar meer kruidig. Beetje geur van sinaasappel en cognac

Smaak 7,7

Flink bitter in het begin maar daarna rond en zacht van smaak. Zoete nasmaak
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket