Brouwerij In de Nacht (31)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Heerlijk frisse hoppige bieren die dezelfde naam hebben echter een totaal andere smaakbeleving geven. Ik heb er drie geproefd, ieder met een eigen smaak en karakter door het dry hoppen met andere hopsoort. De oorspronkelijke: Dry hop met CASCADE hop. Heerlijk fris, citrus, de hop spat er uit. Dorstlessend, en heel verfrissend De tweede: Dry hop met WILLIAMETTE hop: Romiger, volmondiger van smaak maar met minder expliciete hopsmaak. Heel anders dan de eerste. De derde: Dry hop met WAIMEA hop. Dit geeft een volle frisse hoppige smaak met licht bittere afdronk. Deze lijkt weer terug naar zijn "roots" te gaan."
Peter Reijntjes