Brouwerij In de Nacht (31)
Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.
Verder lezenDe biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.
Verder lezenNu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezen
"Heerlijk frisse hoppige bieren die dezelfde naam hebben echter een totaal andere smaakbeleving geven. Ik heb er drie geproefd, ieder met een eigen smaak en karakter door het dry hoppen met andere hopsoort. De oorspronkelijke: Dry hop met CASCADE hop. Heerlijk fris, citrus, de hop spat er uit. Dorstlessend, en heel verfrissend De tweede: Dry hop met WILLIAMETTE hop: Romiger, volmondiger van smaak maar met minder expliciete hopsmaak. Heel anders dan de eerste. De derde: Dry hop met WAIMEA hop. Dit geeft een volle frisse hoppige smaak met licht bittere afdronk. Deze lijkt weer terug naar zijn "roots" te gaan."
Peter Reijntjes