Brouwerij In de Nacht (31)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Heerlijk frisse hoppige bieren die dezelfde naam hebben echter een totaal andere smaakbeleving geven. Ik heb er drie geproefd, ieder met een eigen smaak en karakter door het dry hoppen met andere hopsoort. De oorspronkelijke: Dry hop met CASCADE hop. Heerlijk fris, citrus, de hop spat er uit. Dorstlessend, en heel verfrissend De tweede: Dry hop met WILLIAMETTE hop: Romiger, volmondiger van smaak maar met minder expliciete hopsmaak. Heel anders dan de eerste. De derde: Dry hop met WAIMEA hop. Dit geeft een volle frisse hoppige smaak met licht bittere afdronk. Deze lijkt weer terug naar zijn "roots" te gaan."
Peter Reijntjes