Hertog jan vatgerijpt port

Hertog Jan Vatgerijpt Port

7,5 (1 beoordeling)

Hertog Jan Vatgerijpt Port heeft negen maanden mogen rijpen op vaten van een gerenommeerd porthuis uit de Douro-streek in Portugal. Het bier - de Hertog Jan Grand Prestige - heeft zo ruimschoots de tijd gehad de fijnste smaken uit dat portvat in zich op te nemen. Een glas Vatgerijpt en je gaat bijna huilen van geluk.

10.7%
Houtrijping
Intens en Uitdagend
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
14 °C
75 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Spook
Bierista
7,5

spook

Ik was niet meteen achterover geslagen bij deze variant, maar dat was juist alleen positief als het om de 3 andere varianten betreft. Die moesten nog komen bij de proeverij dus kan alleen maar overtroffen worden. Vond deze al lichtzoet kwa smaak. Je zou niet zeggen, dat de zware grandprestige de basis voor het bier is. Maakte me wel zeer nieuwsgierig naar de andere 4 varianten.

Zicht 7,5

Mooi diep rode kleur als je hem voor het daglicht houd in het proeflokaal.

Neus 7,4

De zoete geur van het gedroogd fruit komt meteen je neus binnen. Het is niet overheersend. Licht heel licht caramel hintje merk ik wel.

Smaak 7,3

Dan zie je maar weer tijdens het proeven (en proefmiddag), dat de smaak heel persoonlijk is. Ik vind hem lekker, maar de ietswat zoete afdronk mag me niet bekoren. De smaakt blijft niet zo lang nahangen dan de andere 3 varianten.

Spijs suggestie

Zou het zelf aanraden bij een nagerecht. Mag met een heerlijk simplistisch kaasplankje. Een ander ziet nagerecht zou ook mogen.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket