8,8

Harviestoun Ola Dubh 40 Year Special Reserve

Harviestoun (11)

Harviestoun Ola Dubh 40 Year Special Reserve is een Imperial Double Porter. Gerijpt op 40 jaar oude Highland Park vaten. Dit bier wordt slechts eens in de 10 jaar gebrouwen. Toetsen van chocolade en vanille.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

Harviestoun Ola Dubh 40 Year Special Reserve is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,8

Smaak

7,8

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Wat zeg je hiervan. Veel porter, redelijk wat whisky en niets overheerst. Dat maakt het bier complex, maar met een goede balans. Avond naast je zetten met een film erbij."

Joris Bax

4.995

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Zeer donker bier. Volkomen ondoorzichtig, dus helderheid(?). Heeft bij het inschenken her en der wat bubbels en een dunne laag crèmekleurig schuim dat snel verdwijnt.

8,0 Neus Tonen van chocoladekoffie, mout en duidelijk whisky.

8,6 Smaak De smaken zijn erg complex. De basis van de Pieter is duidelijk aanwezig met koffie en chocolade. Uiteraard ook de whisky van de vaten waarop het bier heeft gerust. Een droge smaak, vooral in de namaak.

Spijssuggestie Niet bij eten. Gewoon alleen drinken en genieten

9,0

"Zeer mooie en complexe porter. Barrel aged in vaten waar 40 jaar oude whisky heeft gezeten. Dit geeft de porter mooie whisky smaken zonder dat deze domineren. Het blijft een porter met koffie en chocolade smaken. Daarbij turf en hout van de whisky en de vaten. Perfect in balans. Droog in de nasmaak. Dit is zeker geen straf om kado te krijgen."

Ben Maas

8.285

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Zwart bier met redelijk wat crème kleurig schuim bestaande uit fijne belletjes. Het schuim verdwijnt snel. Het bier is zo donker dat er over helderheid niets valt te zeggen.

8,0 Neus Matig intense neus met chocolade, koffie, mout en whisky geuren. Daaronder nog wat overrijpe banaan.

9,0 Smaak Mooie complexe smaken van koffie, gebrande mout en chocolade zoals je van een porter verwacht. Aangevuld met whisky en turf. Een droge nasmaak. Goed in balans.

Spijssuggestie Wild gerechten en hele oude pittige kaas. Al zou ik deze niet bij het eten serveren, maar puur van genieten.

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen