7,8

Hacker Pschorr Kellerbier

Hacker Pschorr (5)

Hacker Pschorr Kellerbier is een Kellerbier met een alcoholpercentage van 5,5 met de smaak van mout, karamel, wort, puree, brood en gras. Verfrissend en dorstlessend.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.5%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Hacker Pschorr Kellerbier is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,8

Smaak

8,2

Zicht

7,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"redelijk vol mondgevoel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht donkergeel/oranje en mooi troebel met een mooie en blijvende schuimlaag.

7,5 Neus zoetmoutig, fruitig, bloemig.

7,5 Smaak zoetmoutig, frisse prikkel, fruitig, bloemig, iets hoppig, redelijk vol mondgevoel, iets brood/koekjesachtig, karamel.

Spijssuggestie naar eigen smaak

8,0

"aangenaam typisch zuid-duits bier. vrij moutig, licht hoppig en wat subtiele tonen van fruit, honing en karamel. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht licht troebelig goudgeel bier romig wit schuim

8,0 Neus iets zoetig moutig aroma, zuiver maar verder vrij neutraal. vleugje honing en nauwelijks waarneembaar karamel.

8,0 Smaak zoet moutig met licht hoppige bitter.

Spijssuggestie bordvullende schnitzels

7,8

"Vriendelijk en zacht Beiers blond Kellerbier. Geen al te nadrukkelijke of opdringerige smaak, maar gewoon wel lekker om gezellig (buiten de deur) een halve liter van te drinken. Zoveel zit ook in de standaard beugelfles (altijd leuk om te zien in het blikveld en altijd handig om een restant nog even af te sluiten om kort te bewaren). Kellerbier dient echter zo vers mogelijk gedronken te worden (van de tap) en krijgt daarom vaak geen afvulling op flessen."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,7 Zicht Goudgeel, slechts iets troebel en vol koolzuur, wat eigenlijk niet past in het eindresultaat en de smaakervaring van een Kellerbier. Ruim, medium tot wat grof en wit schuim, dat aardig stabiel blijkt.

7,9 Neus Heerlijk moutig, frissig.

7,8 Smaak Kalme, wat frisse licht zoetbittere en moutige smaak. Klein beetje droog en niet zozeer sprankelend, omdat koolzuur weinig kans krijgt, doordat het bier na de vergisting geen lagering kent. Dat is Kellerbier eigen. Niet de allergrootste dorstlesser deze, maar drinkt prima weg met ergens nog een vermoeden van sinaasappel. In de nasmaak ook nog wel drogig.

Spijssuggestie Lekker met harde worst of kaas erbij tijdens borreltijd, terwijl je daar met je fris gekoelde biertje zit (of staat). Bij de bbq met vis (en ongezouten vers geroosterde noten, te denken valt aan forel bijvoorbeeld) kan ook.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen