Gulpener jolly roger

Gulpener Jolly Roger

6,9 (2 beoordelingen)

Jolly Roger is een collaboratie tussen Gulpener Bierbrouwerij en Uitje Craft Brewing. Het is de eerste van een serie van vier collaborations die Gulpener in 2017 op de markt brengt. Jolly Roger is een Spicy Double IPA. Het bier geeft warmte door de peperigheid en heeft een onverzettelijk karakter door de enorme hoeveelheid Amerikaanse hop die werd gebruikt.

8.0%
Collaboratie
Blond en Krachtig
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
8 °C
33 cl
Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Piet
Bierista
7,0

Piet Tuinema

Interessant en gedurfd bier ook vooral om de tegenstrijdigheden van de twee brouwers.Misschien had het tijdstip van presenteren iets meer naar de zomermaanden gemoeten, want ik ben wel benieuwd hoe deze collab zal aan slaan in de zomermaanden op een mooi terras. Overall interessant bier, mooie kenmerken van een DIPA zoetig;fruitig (kruidig in dit geval) beetje harsig;droge afdronk,Erg hoppig(maar dat hoort ook)

Zicht 7,0

Goud blond/Amber kleurig;mooie stabiele schuimkraag

Neus 7,0

Fruitig/kruidig hoppig

Smaak 6,5

Krachtige kruidige beginsmaak blijft wel een frisheid behouden, in de nasmaak krijgen de pepers beetje de overhand op de hopbitters

Spijs suggestie

Pittige gerechten maar ook vette en gerookte vissoorten. Zuidvruchten bv Dadels?
Michael
Ontdekker
6,7

Michael

Verrassend biertje. In eerste instantie een goede bittere smaak, waarbij je het pittige van de peper later achter op de tong proeft. Zeker lekker voor een keertje of tijdens een proefavond!
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket