7,2

Grisette Tripel Bio

Brouwerij St. Feuillien (20)

Grisette Tripel Bio is een Tripel. Het bier heeft een subtiel aromapallet en een heldere, warmblonde amberkleur.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Kenmerken
Biologisch
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Grisette Tripel Bio is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,6

Zicht

6,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,5

"Standaard tripel, geur en smaak komen goed overeen, beide moutig en kruidig. Vrij zoet in de mond, wel een aangename koolzuur prikkeling op de tong. Nasmaak heeft ook nog een bittertje."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Goudkleurig, bijna helder bier, voorzien van een kleine witte kraag van fijn schuim, die vrij vlug inzakt.

6,5 Neus Moutig en kruidig, met dat typische "scherpe randje" van een tripel.

6,5 Smaak Smaak komt overeen met de geur. Moutig, kruidig, vrij zoet, en een klein "scherp randje, gevolgd door een iets bittere nasmaak. Vrij standaard allemaal.

Spijssuggestie kaasblokjes en worstschijfjes

8,0

"Een biologische Tripel die goed smaakt"

Review
Aroma
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,9 Zicht Troebelachtig gele kleur

7,8 Neus Zurige geur

8,2 Smaak Pittig en hoppig smakend.

Spijssuggestie Bij een lekker stuk stol van de warme bakker

7,0

"Lekkere Tripel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Mooi helder bier met witte schuimkraag

6,7 Neus Ruikt moutig, fris en grassig

7,3 Smaak Ooh de smaak is moutig, grassig en fris. Bittere afdronk. Blijft lang aanwezig in de mond.

Spijssuggestie Lekker bij een stuk oude kaas

7,7

"Goede tripel met mooie fruitige aroma's met een bittere finisch"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Donkergeel tot amber kleur, troebel, mooi luchtig schuimkraag

7,1 Neus Ietswat fruitig

10,0 Smaak Fruitig met bittere nadronk

Spijssuggestie Kruidige kaas

6,6

"Een vlakke triple met veel koolzuur, voor een keer wel lekker"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht Goud gele kleur met kleine witte schuimkraag

6,4 Neus Bijna geurloos

6,7 Smaak Zoet en veel koolzuur die lang blijft hangen. Een tegenvallende triple

Spijssuggestie Zak chips of nootjes

7,6

"Mooie bubbels!; komen alsof het champagne is vanuit het midden/onder"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht helder, mooi met die bubbels erbij !

7,0 Neus mooie. balans tussen zoet en zuur en kruiden

7,5 Smaak Fris, fruitig maar ook vol en voldoende rijk; spoor zacht bittertje

Spijssuggestie een niet te sterk gekruid vlees stoofpotje kan best denk ik

6,0

"Flauwe, vlakke zeer koolzuurrijke bio tripel. Geen aanrader voor mij. "

Chris Albers

2.765

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Licht goudgeel, licht troebel, witte schuimkraag.

5,0 Neus Moutig, verder weinig geur..

6,2 Smaak Moutig, licht hoppig, wat kruidig, veeeel koolzuur.

Spijssuggestie Gegrild vlees, gekruid eten.

5,4

"Weinig smaak"

Bas Mulder

2.540

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Troebel veel bezinksel

4,0 Neus Weinig geur, moutig

4,0 Smaak Weinig, zacht, moutig

Spijssuggestie Kip, kabbeljauw, lichte zachte gerechten

8,0

"Lekker soepele tripel, gluten vrij merk je slechts beperkt"

Ies Poissonnier

2.710

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi goudgeel, volle belletjes koolzuur

8,0 Neus Kruidig, fris

8,0 Smaak Vol, kruidig

Spijssuggestie zoete dessert, pittig vlees

6,5

"Frisse zoete tripel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Donker geel, veel koolzuur en volle schuimkraag.

6,5 Neus Zacht en moutig .

6,5 Smaak fris , zacht blijft een tijdje hangen.

Spijssuggestie Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen,

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen