Goose island honkers ale

Goose Island Honkers Ale

6,8 (6 beoordelingen)

Goose Island Honkers Ale is de Amerikaanse interpretatie van een Engelse Bitter. Laat je niet afschrikken door Bitter, want de bitterheid valt reuze mee. Het is een amberkleurig bier met een zeer verfijnd moutaroma en subtiele fruitigheid. Een smaakvol en soepel bier.

4.3%
Amber en Elegant
December 2017
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
6 °C
33 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Bovengistend
Beste keuze: Hopt
3,00
Bezorgkosten € 5,90
Je bestelling zal binnen 24-48 uur geleverd worden.

Reviews door Bierista Experts

Piet
Bierista
7,7

Piet Tuinema

Goed voorbeeld van een laag alcoholisch bier met mooie en voldoende aroma`s. In de afdronk beetje droppig aangename bitterheid niet overheersend

Zicht 6,7

Helder, amber kleurig

Neus 6,7

Fruitig,hoppig,Kruidig Laurier

Smaak 7,3

Kruidig,beetje droppig

Spijs suggestie

Lichte spijzen, kaasplankje
Casper
Bierista
6,5

Casper Meenink

De kleur lijkt veelbelovend, maar de geurintensiteit valt toch wat tegen. In de smaak komt met name de mout, met stevige karameltonen, behoorlijk naar voren. Helaas mist de uitgesproken zachte bitter die je verwacht bij een engelse ale. Geen verkeerd gebrouwen bier, maar voor mij had 'ie een duidelijker karakter mogen hebben.

Zicht 7,0

Koperkleurig, heel iets mistig bier met een mooie egale schuimkraag

Neus 6,5

Karamel, lichte fruittonen. Niet het licht hoppige dat ik verwachtte, maar juist een moutige geur die wat kracht lijkt te missen.

Smaak 6,0

Karamel en moutzoetheid. Een heel lichte toon van hop, maar zeker niet de bitter die je bij een door engelse ale geïnspireerd bier verwacht. Beetje zwak, mist een uitgesproken body.

Spijs suggestie

Zachtzoete hangop met stoofpeertjes
Johan
Bierista
7,0

Johan

Mooie kleur alleen jammer van het schuim. Caramel iets bitter en beetje mout. Geur valt wat tegen. Prima biertje met rustige smaak en niet al te zwaar

Zicht 7,0

Roodbruin en weinig schuim

Neus 6,6

Caramel en een beetje fruit ergens met wat mout, beetje slappe geur

Smaak 7,0

Mout, iets bitter en caramel met lichte hopsmaak. Weinig nasmaak
Kitty
Bierista
6,6

Kitty Hendrix

Als Engels bitter mist het frisse bitter wat bij dit type hoort. De caramel overwelmt deze, waardoor de indruk totaal anders is. Het bier is laag in alcohol maar nodigt niet echt uit om door te drinken door de caramel en bitter combinatie in de afdronk.

Zicht 6,8

Helder amber

Neus 6,9

Caramel, moutig, bitterig

Smaak 5,2

Caramel, iets hoppig , zoetig , moutig bitterig
Adjo
Bierista
6,7

Adjo Pot

Honkers Ale is een bier van de Amerikaanse Goose Island brewery. Op het etiket staat dat het een english style bitter is inspired by trips oversea. Het bier bevat 4,3% alcohol en is gebrouwen met gerst en tarwe mout, hop, gist en water. 30 International bitter units. Voor mij een doordrinkbare niet zo bijzondere amber ale. Een niet uitgesproken bier met een behoorlijke koolzuurprikkeling en een licht bittere nasmaak. Ik had meer van de hop verwacht.

Zicht 6,5

Een amber kleurig mistig bier, met een beige schuimkraag. Fijne schuim bellen. Mooie combinatie van bier kleur en schuimkleur, helaas verdwijnt de schuimkraag snel. Koolzuurbelletjes in het glas.

Neus 6,0

Aardse en licht fruitige tonen. Zwakke geur. De hop komt niet door.

Smaak 7,0

Een moutige, aardse, licht bittere smaak. Een beetje caramel. Een doordrinkbaar bier met koolzuurprikkeling. Laag in alcohol. Met een licht bittere nasmaak.

Spijs suggestie

Kipgerechten. Een niet pittige nasi. Camembert.
Frank
Bierista
6,5

Frank Wouters

Erg uitdagend bier qua zicht en geur, maar voor mij tegenvallend in de smaak. Je wordt ingeleid voor een enorme smaaksensatie, maar die blijft wat mij betreft uit. Als je houdt van doordrinkbare en moutige bieren, dan is dit wellicht een bier voor jou. Ik mis de bitters en wat body, die je vanuit de geur zou verwachten. Met 4,3% alcohol is dit wellicht ook wat de meeste consumenten zullen verwachten.

Zicht 7,5

Helder amber- tot koperkleurig bier met een erg mooie schuimkraag die enorm lang blijft staan.

Neus 8,5

Moutig, maar toch ook weer fruitig hoppig. Interessante geur die je uitnodigt voor de eerste slok.

Smaak 5,5

Ietwat vlakke smaak t.o.v. de geur. Je verwacht veel meer body. Voor mij iets te doordrinkbaar. De hoppigheid geeft vrijwel geen bitters af. Er staat 30 IBU, maar deze worden blijkbaar helemaal gecamoufleerd door de restsuikers. Hoewel hij slechts drie maanden geleden is geproduceerd, is er vrijwel geen hop in de smaak te vinden.

Spijs suggestie

Kijk uit met intense gerechten, je moet op zoek naar een balans qua intensiteit. Lichte kipgerechten, of wellicht een salade of tapas plankje zou een leuke combi zijn.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket