7,3

Geniet & Geef 2019

Grolsch (63)

Geniet & Geef 2019 is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen met 60% tarwemout. Puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal geselecteerde tarwemout zorgen voor de volfrisse Weizensmaak. De bloemige geur, door de toevoeging van honing, geeft een bijzonder samenspel met het aroma van sinaasappel en rozemarijn. De zacht zoete afdronk maakt dit verfrissende en unieke speciaalbier helemaal af.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,3

Het oordeel van de Bierista's

Geniet & Geef 2019 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,7

Zicht

8,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,6

"Een blond honing bier met een zachte smaak. Het is niet volledig uitgesproken en hangt daarom qua smaak tussen blond en een honingbier."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,9 Zicht licht troebel, geel, bruisend, goede schuimkraag van fijne bellen

8,2 Neus honing, blond, zoet, bijenwas

7,0 Smaak blond, zoete nasmaak

Spijssuggestie salade

8,0

"Voor het goeden doel mag je hem best proberen vond ik. Een fijn samen gaan van de honing en weizen."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Goudgeel en mistig.

8,2 Neus Banaan en kruidnagel, zoet en bloemig van de honing. Je ruikt de tarwe.

8,0 Smaak Moutig van de tarwe, fruitig. Het kruitnageltje komt niet terug. Duidelijk het zoete van honing, dit komt terug in de nasmaak.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen