6,2

Faxe Premium

Faxe (3)

Faxe premium is een klassiek premium Pils met een aangename zachte en onderscheidende smaak. Een goed uitgebalanceerd bier uit Denemarken.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
100 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

6,2

Het oordeel van de Bierista's

Faxe Premium is beoordeeld met een gemiddelde van 6,2 door onze Bierista's

6,1

Smaak

6,4

Zicht

6,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"Dit premium bier gedronken uit glas afkomstig uit het één liter blik (Limited edition). Het blik is een echte blikvanger met mooie illustraties over de Viking tijd. Het bier is gebaseerd op Viking sagen. Het blik dat ik heb gedronken is een limited edition met een saga over Krakas test. Op de site van Faxe zijn de verhalen te lezen. Sinds 1901 brouwt Faxe behalve bier ook allerlei frisdranken. Vanaf 1930 gebruikt men een eigen bron onder de fabriek die het water uit de kalklagen op 80 meter diepte haalt. Tegenwoordig is de brouwerij de op één na grootste van Denemarken en valt onder Royal Unibrew. Het is een bier wat een beetje zoet van smaak is en licht moutig met een licht bittere afdronk. Is een redelijk door drinkbaar bier wat prima smaakt op een barbecue feestje. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Goudgeel bier met een redelijke witte schuimkraag met medium luchtbellen en waarnemend koolzuur dat stijgt naar de oppervlakte.

7,0 Neus Wat bloemig en zoet. Ruik iets van bloesem. Daarnaast ruikt het bier wat moutig.

6,8 Smaak Een bier dat licht moutig en wat zoet van smaak is. Wel een beetje vlak en een licht bittertje in de afdronk. Geen hoogvlieger maar redelijk te doen.

Spijssuggestie Borrelhapjes, kaasje, worst, nootjes

4,7

"Blond bier dat zich kan aandienen in een soort formaat soepblik van 1000 ml. De brouwerij is er al sinds 1901. Deze lager zou terug gaan tot in de Viking tijd. Soort pils uit Denemarken, van oudsher bekend om goede pilseners met een bittertje en een bite als Carlsberg en Tuborg. Dit bier is eigenlijk enigszins een puinhoop en lijkt eerder onderweg naar een Duitse Weizen, maar dan met net te veel aan banaan. Geen echt plezier bier en wat die Vikingen ermee te maken hebben? Die lijken er met de haren bij gesleept."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

4,8 Zicht Goudgeel, helder en rijk aan koolzuur. Ruim wit en van fijn naar medium schuim, dat vrij stabiel is.

4,7 Neus Licht, maar wel moutig in de neus.

4,6 Smaak Sympathiek lijkende blond bier smaak en ietsje bananig. Zoetige invloed dus met klein bitter. Hierna nauwelijks smaak evolutie en dus einde beleving met je 1000 ml. blik. Verder ook nog vlak en waterig. De nasmaak geeft banaan indruk die blijft hangen, voorts zoet en plakkerig.

Spijssuggestie Voor dit bier geen.

7,0

"In het welbekende 1 literblik"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Donker goudgeel en helder

7,0 Neus Moutig en lichtzoetig

7,0 Smaak Moutige en zoetige smaak. Lichte prikkel op de tong. Vol mondgevoel en ietwat bloemige en zoete afdronk. Mis wel een bittertje in dit bier

Grolsch Blont met (een) t(hee)

Grolsch komt met een verrassend nieuw bier. Een bier met thee. De Grolsch Blont is onder meer te proeven bij de Grolsch Proeverij Café's.

Verder lezen

Lowlander alcoholvrije bieren ook op tap

Lowlander brengt als eerste craft bierbrouwer twee alcoholvrije bieren uit op tap. Met deze innovatie heeft Lowlander weer een primeur.

Verder lezen

Bronckhorster Craft Beer Festival op 25 en 26 juni

Bronckhorster Brewing Company mag eindelijk het tweede lustrum vieren. Dat gebeurt op 25 en 26 juni met een Craft Beer Festival in Rha.

Verder lezen

't Roesje komt na een Blond net met een Tripel

Brouwerij 't Roesje heeft onlangs een tweede bier gelanceerd. Naast 't Roesje Blond is er nu ook 't Roesje Tripel.

Verder lezen