Brouwerij De Molen (122)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Dit is echt een smaaksensatie, waarbij iedere slok je weer doet verrassen! De geur en smaak doen denken aan rood fruit, appelstroop, pruimen, rozijntjes en zelfs een hint van koffie. De structuur is vol en stroperig en de nasmaak heeft iets weg van port! Complex en alcoholisch, maar bovenal ontzettend smakelijk. Ik heb het bier gecombineerd met een stukje schimmelkaas waar Port in verwerkt is en dat is een gouden combinatie. Een stukje kaas laten smelten op je tong en daarna een slokje bier. Heerlijk!"
Marc Lamberts