6,8

De 7 Deugden Stout + Moedig

Brouwerij De 7 Deugden (31)

Stout + Moedig van Brouwerij De 7 Deugden is een Stout. Het volle, rijke karakter van deze Stout komt van de geroosterde mout en vers gebrande koffiebonen. Het is een lichtzoet en romig bier met een elegante afdronk. Ook herken je tonen van mokka en chocolade in dit bier.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,8

Het oordeel van de Bierista's

De 7 Deugden Stout + Moedig is beoordeeld met een gemiddelde van 6,8 door onze Bierista's

6,6

Smaak

7,0

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,7

"Een volle en romige stout. Voor een onbekende van een stout een goede instapper."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Fraai zwart.

7,8 Neus Moutige geuren met iets van drop.

7,8 Smaak Veel koffie met het romige van chocolade. De bitterheid is opvallend Zacht.

6,5

"Geen overrompelende volmondige romige mokka gevulde stout, meer iets mild, frissig en kruidig (droppig ook). Op het etiket (onderaan) staat dan ook denkelijk terecht wel: Moedig Bier + Moedige Mensen Je bent nooit te stout om te leren."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

6,5 Zicht Zwart (beetje rode weerschijn) en ondoorzichtig. Ruim, vrij fijn, beige en stabiel schuim.

6,5 Neus Donker moutig, dropperig (+ een tintje van pepermunt) en iets kruidig.

6,5 Smaak Licht geroosterde mouterige smaak, wat drop, idee van koekkruiden en iets bitter van de gebrande koffiebonen. In de nasmaak mild kruidig en iets bitterheid.

Spijssuggestie Kruidige hachee.

8,0

"Mooie volle stout. Lichtzoete smaak die overgaat in bitter met smaak van koffie met gebrande mout en een vleugje caramel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Zwart

8,0 Neus Gebrande mout en koffie

8,0 Smaak Mooie volle stout met zoete smaak die overgaat in bitter met smaak van gebrande mout en koffie en een vleugje caramel.

4,9

"een volle rijke stout van gerosterde mout en koffiebonen"

Erwin

2.860

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,3 Zicht pikzwart, als je hem recht in het licht houdt zie je nog een kleine rode gloed, maar de voor de rest geheel donker

5,9 Neus koffiebonen, chocolade, geroosterde mout

3,9 Smaak koffie voert de boventoon, sterke koffie en de nasmaak bitter

Spijssuggestie dessert, oude kaas, schimmelkaas

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen