Brouwerij Vedett

Vedett is het cultbier in België. In 1945, aan het einde van de oorlog, zag Vedett het levenslicht. De bieren van Vedett worden net als Duvel, Liefmans en Maredsous gebrouwen in de Duvel Moortgat brouwerij in het Belgische Puurs.

De bieren van Vedett zijn de Extra White, Extra Blond en Extra Ordinary IPA.

In Brussel werd Vedett een aantal jaren geleden herontdekt en waanzinnig populair, voornamelijk in de creatieve scene. Door mond-tot-mond reclame vond het al snel zijn weg naar andere Belgische steden en werd daar even succesvol. Samen met Duvel is het één van de oudste bieren van brouwerij Duvel-Moortgat. Vedett bleef een tijdje beperkt tot een regionale pils voor de streek van Klein-Brabant, maar groeide intussen uit tot een wereldster. Intussen telt Vedett een mooi gamma speciaalbieren. Er is Vedett Extra Blond, Vedett Extra Ordinary IPA en Vedett Extra White en nu dus ook Vedett Session IPA 2,7%.

Onze topbieren

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Vedett Extra Ordinary IPA

Vedett

Vedett Extra Ordinary IPA is een zeer toegankelijke India Pale Ale. Dit bier is goed doordrinkbaar en zit boordevol smaak. Het heeft een zachte zoetheid van uit de mout, een frisse fruitigheid vanuit de hoppen. Een ronde bitterheid brengt deze India Pale Ale helemaal in balans.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Vedett Session IPA

Vedett

Vedett Session IPA is een laag alcoholische India Pale Ale van de het Belgische biermerk Vedett. Dit bier wordt gebrouwen in de ketels van Duvel Moortgat. Het bier is dus laag in alcohol maar vol van smaak, precies zoals we van een Session verwachten. Het eerste dat opvalt wanneer je dit goudkleurige, licht troebele bier ruikt, zijn de krachtige, frisse aroma’s van citrus en dennenhars. Het bier heeft een lichtzure aanzet, die zich ontwikkelt tot een frisse bitterheid die even blijft hangen in de mond.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Vedett Extra White

Vedett

Vedett Extra White is een verfrissende en crispy dorstlesser. De smaak zit vol met aroma's van citrusfruit. De afdronk is droog en heeft een licht bittertje. Uitstekend doordrinkbaar.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Vedett Extra Blond

Vedett

Vedett Extra Blond is een uitstekend alternatief voor een regulier pils. Dit is zo'n beetje het cultbier van Duvel Moortgat. Een gouden bier, fris en zoet met een licht bittere afdronk.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Genieten met een biertje in de zon

Heb jij ook het vakantiegevoel? Zorg dat dat je deze bieren koud hebt staan zodat je komend weekend lekker kunt genieten.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag met Vedett Extra Blond

Elke vrijdag is het Bier Butler Vrijdag en delen Bierista en de gratis app Bier Butler fijne bierpairings voor een lekker weekend.

Verder lezen