Bier Butler Vrijdag met Vedett Extra Blond

19 maart 2021
Elke vrijdag is het Bier Butler Vrijdag. Bierista en de gratis app Bier Butler delen dan een fijne bierpairing voor een lekker weekend. Vandaag hebben de Vedett Extra Blond uitgekozen. Dit bier vormt een verrukkelijke combinatie met bijgaand gerecht: pizza pita met artisjok en rauwe ham.

Bierpairen wordt steeds populairder. Steeds meer bierliefhebbers hebben in de gaten hoe leuk, lekker en leerzaam het is om bijpassende bieren bij mooie gerechten te vinden. Wil je daar meer over leren dan is de Bierista Bieropleiding zeker iets voor jou. In deze e-learning leer je van alles over bier. Er is een apart hoofdstuk gewijd aan hoe je zelf de beste bierpairings maakt.

Vedett Extra Blond

Het bier dat vandaag centraal staat is de Vedett Extra Blond. Dit smaakvolle alternatief voor een regulier glas Pils is breed verkrijgbaar. Het is een echte dorstlesser met slechts 5,2%, waar je graag een tweede glas van drinkt. Het bier heeft tonen van citrusfruit en heeft een heel subtiel kruidig tintje. Heerlijk in combinatie met de pizza pita met artisjok en rauwe ham. Het recept van dit heerlijke eenvoudige weekend-gerecht vind je bijgaand. Je ziet al snel dat je geen ervaren kok hoeft te zijn om te kunnen genieten van deze fantastische bierpairing.

Bier Butler app

Bier Butler Vrijdag is een initiatief van de gratis app Bier Butler. Download deze app en je hebt altijd je eigen biersommelier op zak. In een handomdraai zet je de lekkerste bierpairings op tafel. In de app vind je bovendien veel meer inspiratie. Vergeet ook niet de Facebook-pagina van de Bier Butler te liken.