Trappistenbrouwerij De Kievit

Trappistenbrouwerij De Kievit van Abdij Maria Toevlucht is in 2012 opgericht in Zundert. Het was hiermee de eerste nieuwe Nederlandse trappistenbrouwerij in 125 jaar. De bieren van deze brouwerijen worden in een hele oude boerderij vol met geschiedenis gebrouwen. En dat proef je terug!

Trappistenbrouwerij De Kievit brouwt maar slecht twee verschillende bieren. Het eerste bier dat sinds de opening wordt gebrouwen in de Zundert 8. Dit bier draagt de naam Zundert, simpel vernoemd naar de plaats van herkomst. Deze Zundert 8 is een kopergoud bovengistend bier met acht procent alcohol. Het bier gist na op de fles. Het tweede bier is de grote broer, Zundert 10. Dit is een zwaar en zoet bier met aroma's van gedroogde vruchten en karamel. Hiervan kun je eindeloos blijven snoepen.

Onze topbieren

8,1

Zundert 10

Trappistenbrouwerij De Kievit

Zundert 10 is een Quadrupel, het tweede bier van Trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert. Dit is de grote broer van de Zundert 8. De geur heeft gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en wat chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Zundert 8

Trappistenbrouwerij De Kievit

Zundert 8 is het eerste bier van de Trappistenbrouwerij De Kievit. Het is een mooi, complex bier met veel zoete tonen van mout, karamel en een vleugje kaneel. Zundert Trappist mag het logo 'Autentic Trappist Product' voeren, omdat het voldoet aan de strenge eisen, die dit keurmerk met zich meebrengt. Het bier werd gelanceerd eind 2013.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Zundert 4 Refterbier

Trappistenbrouwerij De Kievit

Zundert 4 Refterbier is een lichtblond en toegankelijk trappistenbier met 4% alcohol. Natuurlijk is het een echte Zundert Trappist, dus het kruidige element ontbreekt niet.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter