Brouwerij Störtebeker Braumanufaktur

Störtebeker is een speciaalbierbrouwerij gevestigd in de hanzestad Stralsund in het noorden van Duitsland. Tot eind 2011 heette de brouwerij Stralsunder Brauerei. Störtebeker brouwt een breed scala aan bieren, zoals de Hanse-Porter, Bernstein Weizen, Baltik Lager, Roggen Weizen, Atlantik Ale en de Scotch Ale. De brouwerij is vernoemd naar Klaus Niklaus Störtebeker, een piraat die in 1401 overleed in Hamburg.

Onze topbieren

8,4

Störtebeker Bernstein-Weizen

Störtebeker Braumanufaktur

Störtebeker Bernstein-Weizen is een opvallend bier mede vanwege zijn kleur. De Duitsers noemen het Bernstein. Het laat zich het best omschrijven als amberkleurig, harskleurig, in dit geval oranje. De aroma's zijn vooral fruitig. In de smaak tref je ook veel fruit aan onder een dekentje van zachte karamel.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Störtebeker-Roggen-Weizen

Störtebeker Braumanufaktur

Störtebeker Roggen-Weizen is een van de meest gewaardeerde bieren van de brouwerij uit Stralsund. Het is een bijzondere Weizen gebrouwen met tarwe en rogge. Met name die laatste graansoort maakt deze Weizen zo speciaal. Drink dit bier niet te koud; aangeraden wordt dit bier te serveren op maar liefst 16 graden.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Störtebeker Stark-Bier

Störtebeker Braumanufaktur

Störtebeker Stark-Ale is een bier gebrouwen volgens een eeuwenoud recept. Het is een donker bier met aroma's van chocolade en koffie. Opvallend is het zachte, fluwelen mondgevoel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Störtebeker Keller-Bier 1402

Störtebeker Braumanufaktur

Störtebeker Keller-Bier 1402 is gebrouwen volgens aloude Duitse traditie. Dit smaakvolle, ongefilterde bier zit mooi in het koolzuur en heeft zeer verfijnde hoptonen.

Kellerbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Maibock

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle