Brouwerij Störtebeker Braumanufaktur

Störtebeker is een speciaalbierbrouwerij gevestigd in de hanzestad Stralsund in het noorden van Duitsland. Tot eind 2011 heette de brouwerij Stralsunder Brauerei. Störtebeker brouwt een breed scala aan bieren, zoals de Hanse-Porter, Bernstein Weizen, Baltik Lager, Roggen Weizen, Atlantik Ale en de Scotch Ale. De brouwerij is vernoemd naar Klaus Niklaus Störtebeker, een piraat die in 1401 overleed in Hamburg.

Bieren (13)

Sorteer op
  Score Category Naam
Stortebeker hanse porter

Störtebeker Hanse-Porter

6,0
Störtebeker Hanse-Porter is een donker bier dat je vooral niet te koud moet drinken. De aanbevolen drinktemperatuur is 16 graden. Dan komt dit ondergistende bier helemaal los. Dikke karamelsmaken, geroosterde mout en tonen van chocolade. Dit bier is een heel vol en dik bier met slechts 4% alcohol.
Bierflesje

Störtebeker Scotch-Ale

Störtebeker Scotch Ale is een krachtig bier met whisky- en turfaroma's. Dit is een zeer smaakvol bier voor de liefhebbers. Dit is geen speciaalbier om achteloos te drinken. Deze Scotch Ale vraagt en verdient aandacht.
Bierflesje

Störtebeker Stark-Bier

Störtebeker Stark-Ale is een bier gebrouwen volgens een eeuwenoud recept. Het is een donker bier met aroma's van chocolade en koffie. Opvallend is het zachte, fluwelen mondgevoel.
Bierflesje

Störtebeker Baltik-Lager

Störtebeker Baltik-Lager is een ondergistende Märzen. Märzen staat voor de maand maart. Vroeger kon er in de zomerperiode - tussen 23 april en 29 september - niet worden gebrouwen. Daarom werd in maart voor de laatste maal een wat sterker bier gebrouwen. Deze Baltik-Lager heeft een krachtig body vol mout en een verfijnd hoparoma.
Bierflesje

Störtebeker Keller-Bier 1402

Störtebeker Keller-Bier 1402 is gebrouwen volgens aloude Duitse traditie. Dit smaakvolle, ongefilterde bier zit mooi in het koolzuur en heeft zeer verfijnde hoptonen.
Bierflesje

Störtebeker Pilsener-Bier

Störtebeker Pilsener-Bier is een zeer zuiver Pilsener gebrouwen met de beste grondstoffen. Het ondergistende bier is verkwikkend en dorstlessend.
Bierflesje

Störtebeker Frei-Bier

Störtebeker Frei-Bier is een verfrissend en smaakvol alcoholvrij bier. Het heeft een korte lagering ondergaan en heeft mede daarom meerdere kenmerken van een Kellerbier.
Bierflesje

Störtebeker-Roggen-Weizen

Störtebeker Roggen-Weizen is een van de meest gewaardeerde bieren van de brouwerij uit Stralsund. Het is een bijzondere Weizen gebrouwen met tarwe en rogge. Met name die laatste graansoort maakt deze Weizen zo speciaal. Drink dit bier niet te koud; aangeraden wordt dit bier te serveren op maar liefst 16 graden.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket