Brouwerij Slaghmuylder

In 1860 werd brouwerij Slaghmuylder opgericht door Emmanuel Slaghmuylder, die daarvoor graanhandelaar was. Zijn zoon Ernest nam het goedlopende bedrijf over en trouwde Marie Van Roy de dochter uit een brouwfamilie van Wieze. Rond die tijd kocht zijn vader de abdij-grond Denderhoutembaan. Zijn drie zonen: Emile, Edmond en Edouard begonnen in 1925 ook in de brouwerij te brouwen. De oude brouwerij werd te klein en moesten ze verhuizen in 1926, daar werd het nieuwe Slag Pils geboren. Tijdens de oorlogsjaren bleven ze brouwen en zo kwamen er na de tweede wereldoorlog 3 nieuwe bieren uit Slag Pils, Helles en Tafelhell. Het bedrijf brouwt er nog steeds op los en is nog steeds populair.

Onze topbieren

8,0

Witkap Pater Stimulo

Slaghmuylder

Witkap Pater Stimulo is een fraai blond bier met een mooie schuimkraag. De smaak is overwegend zoet met wat fris citrusfruit.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Witkap Pater Tripel

Slaghmuylder

Witkap Pater Tripel is goudgeel van kleur en heeft een volle witte schuimkraag. In de neus aroma's van mout, citrus en kruiden. De smaak bevat bovendien elementen van gist. De nasmaak is fruitig met een bittertje.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Witkap Pater Dubbel

Slaghmuylder

Witkap Pater Dubbel is een donkerkleurig bier vol aroma. Met name de karameltonen doen van zich spreken. Reden waarom deze bijzondere volle dubbel perfect samengaat met dessert met Belgische chocolade.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter