Brouwerij Schneider

Al sinds 1772 is brouwerij Schneider in handen van de familie Schneider. Pas in 1889 wordt het pand gekocht, daar waar het bier nog altijd gebrouwen wordt. De brouwerij krijgt een nieuwe naam “Zum Goldenen Schwan” wat “Bij de gouden zwaan” betekent. De brouwerij overleeft de twee zware wereldoorlogen en wordt vandaag de dag nog gerund door Thomas Schneider en zijn vrouw Jutta.

Onze topbieren

8,5

Schneider Weisse Aventinus Tap 6 Vintage 2013

Schneider

Schneider Weisse Aventinus Tap 6 Vintage 2013 is een Bockbier. Een Weizen Dubbelbock welteverstaan. Een donkerre bruine kleur met een cremige schuimkraag. Zoete aroma's van toffee, banaan en gedroogde vruchten als abrikoos en rozijnen in de neus. Zachte volle zoetheid van krenten en chocolade op de tong en ook tonen honingdrop en kastanje zijn te herkennen.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Alles over Weizenbock

Bockbier ken je vast wel. Maar wat weet jij over Weizenbock. In dit artikel krijg je tips en lees je alles over Weizenbock.

Verder lezen

Duitsers scoren goed in Top 10 Beste Weizen

Dat er in de Top 10 Beste Weizen veel Duitsers staan zal niemand verbazen. Gelukkig is er ook inbrengen van eigen bodem.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag - Kipsate met Schneider Weisse TAP 7 Original

Deze Bier Butler Vrijdag vieren we met een kipsate in combinatie met de 'moeder aller Weizen bieren': de Schneider Weisse Tap 7 Original.

Verder lezen

Welk bier tijdens het kerstdiner?

Lekker uitgebreid tafelen tijdens de Kerst! Even jezelf verwennen kan best. Maar welk bier kies je bij welk gerecht. Bierista adviseert.

Verder lezen