Brouwerij Schneider

Al sinds 1772 is brouwerij Schneider in handen van de familie Schneider. Pas in 1889 wordt het pand gekocht, daar waar het bier nog altijd gebrouwen wordt. De brouwerij krijgt een nieuwe naam “Zum Goldenen Schwan” wat “Bij de gouden zwaan” betekent. De brouwerij overleeft de twee zware wereldoorlogen en wordt vandaag de dag nog gerund door Thomas Schneider en zijn vrouw Jutta.

Onze topbieren

8,5

Schneider Weisse Aventinus Tap 6 Vintage 2013

Schneider

Schneider Weisse Aventinus Tap 6 Vintage 2013 is een Bockbier. Een Weizen Dubbelbock welteverstaan. Een donkerre bruine kleur met een cremige schuimkraag. Zoete aroma's van toffee, banaan en gedroogde vruchten als abrikoos en rozijnen in de neus. Zachte volle zoetheid van krenten en chocolade op de tong en ook tonen honingdrop en kastanje zijn te herkennen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Welk bier tijdens het kerstdiner?

Lekker uitgebreid tafelen tijdens de Kerst! Even jezelf verwennen kan best. Maar welk bier kies je bij welk gerecht. Bierista adviseert.

Verder lezen

Heb jij al gestemd op de Bier Top 100 2020?

Wat zijn jouw favoriete bieren van het afgelopen jaar. Laat je stem horen en bepaal welke bieren terecht komen in de Bierista Bier Top 100.

Verder lezen

Schneider Weisse Original TAP 7 is de beste Weizen

Schneider Weisse Original TAP 7 is uitgeroepen tot beste Weizen tijdens de Brussels Beer Challenge. En er was meer eremetaal.

Verder lezen

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 met goud bekroond

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 heeft een gouden medaille in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze competitie European Beer Star.

Verder lezen