Brouwerij Ramses Bier

Ramses Bier is in 2007 opgericht in het Brabantse Hoog Zwaluwe. Na oprichting is de brouwerij ingericht met behulp van een succesvolle crowdfunding. Ramses Bier heeft een missie en een passie: Eigenwijs bier brouwen voor de mensen die daar van houden. Sinds november 2013 brouwt Ramses haar bieren in eigen ketels. Het assortiment bestaat uit meer dan 10 vaste bieren, 4 seizoensbieren en er wordt iedere maand wel iets bijzonders gemaakt.

Alle Ramses bieren zijn single hopped en bevatten biologische mout. Indien mogelijk worden er zo veel mogelijk lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en heeft Ramses Bier voor iedereen wat wils!

Bieren (23)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Ramses Rotskruiper

7,9
Ramses Rotskruiper is in meerdere opzichten een bijzonder bier. Het is een Tripel, maar eigenlijk ook niet. Het heeft wat weg van een amber, maar ook dat is het niet. De smaak en de balans zijn onoverroffen. Dit komt mede door de Mt Hood, de enige hopsoort die werd gebruikt bij het brouwen van dit bier.
Ramses illimani espresso porter

Ramses Illimani Espresso Porter

7,7
Ramses Illimani Espresso Stout is een samenwerking met Biernetwerk. Dit bier is een zogenaamde single hop, gebrouwen met slechts één hopsoort: USA Galena. Deze Porter zit vol donkere aroma's en heeft dankzij de hop een fris vleugje sinaasappel.
Bierflesje

Ramses Mamba Porter

7,7
Ramses Mamba Porter is een Porter op Amerikaanse leest geschoeid. De koffie- en chocolademout zorgen voor donkere geroosterde tonen. Deze tonen gaan hand in hand met een verrassend frisse smaak. Ondanks dit gespleten karakter is deze Porter uitstekend in balans.
Bierflesje

Ramses Bobcat 2.0

7,3
Ramses Bobcat 2.0 is een collaboration met Papa Brews. Deze samenwerking heeft een Black Saison opgeleverd, ofwel een Saison gebrouwen met donkere moutsoorten waardoor een bijzondere smaak ontstaat. Dit is een single hop-bier. Sorachi Ace is de enige hopsoort die is gebruikt.
Ramses bronstige panda

Ramses Bronstige Panda

7,0
Ramses Bronstige Panda is een Pale Ale gemaakt met één hopsoort: Vanguard. Deze hop geeft een 'woody' tot kruidig karakter. Aan het eind van het brouwproces is bamboe toegevoegd om de panda te behagen.
Ramses kolibrie

Ramses Kolibrie

Ramses Kolibrie is een bier gebrouwen met Maracuja. Dit geeft het bier een geheel eigen smaak. Gebrouwen met de krachtige Duitse hop Polaris. Fruit en hop zijn mooi met elkaar in de balans.
Ramses saison

Ramses Saison

Ramses Saison heeft als ondertitel d'Olle Grieze, de lokale benaming voor de Martinikerk in Groningen. Een deel van de opbrengst van dit bier gaat namelijk naar deze kerk. Deze Saison is gebrouwen met slechts één hopsoort: Pemiant.
Ramses bobcat 10

Ramses Bobcat 1.0

Bobcat 1.0 is een samenwerking tussen Ramses Bier en Papa Brews.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket