Brouwerij Ramses Bier

Ramses Bier is in 2007 opgericht in het Brabantse Hoog Zwaluwe. Na oprichting is de brouwerij ingericht met behulp van een succesvolle crowdfunding. Ramses Bier heeft een missie en een passie: Eigenwijs bier brouwen voor de mensen die daar van houden. Sinds november 2013 brouwt Ramses haar bieren in eigen ketels. Het assortiment bestaat uit meer dan 10 vaste bieren, 4 seizoensbieren en er wordt iedere maand wel iets bijzonders gemaakt.

Alle Ramses bieren zijn single hopped en bevatten biologische mout. Indien mogelijk worden er zo veel mogelijk lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en heeft Ramses Bier voor iedereen wat wils!

Onze topbieren

8,5

Ramses Z'onder Baard

Ramses Bier

Ramses Z'Onder Baard is een collaboratie tussen Ramses Bier, Café Z'onder Zeil en De Bebaarde Brouwer. Het is een steambier gebrouwen met een ondergist, maar vergist op een veel hogere temperatuur. Hierdoor heeft dit speciaalbier extra smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,3

Ramses Stout met Hout

Ramses Bier

Ramses Stout met Hout is een Stout. Een sterk bier met hout, vanille en koffie. Het bier is extra lang te bewaren vanwege de toevoeging van gagel en jeneverbes.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Ramses Antenne Tripel

Ramses Bier

Antenne Tripel van Ramses Bier is een krachtige Tripel met een geheel eigen karakter. Behalve moutige en fruitige tonen heeft dit bier ook een wat kruidig karakter. Een goede bittere finish is zoals je die van een stevige Tripel mag verwachten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,0

Ramses Trilobiet

Ramses Bier

Ramses Trilobiet is een Triple India Pale Ale van 8,5%. Gebrouwen met de drie verschillende hopsoorten Amarillo, Chinook en Citra.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Ramses Rotskruiper

Ramses Bier

Ramses Rotskruiper is in meerdere opzichten een bijzonder bier. Het is een Tripel, maar eigenlijk ook niet. Het heeft wat weg van een amber, maar ook dat is het niet. De smaak en de balans zijn onoverroffen. Dit komt mede door de Mt Hood, de enige hopsoort die werd gebruikt bij het brouwen van dit bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,8

Ramses Willem Bever

Ramses Bier

Willem Bever van Ramses bier is een Dubbel. Een frisse toets van bramen en warme tonen van kastanje. Volmoutig in geur en smaak. Ramses Bier helpt met de Willem Bever mee de Biesbosch in stand te houden. Een deel van de opbrengsten van dit bier komt rechtstreeks ten goede aan projecten in de Biesbosch!

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Ramses Illimani Espresso Porter

Ramses Bier

Ramses Illimani Espresso Stout is een samenwerking met Biernetwerk. Dit bier is een zogenaamde single hop, gebrouwen met slechts één hopsoort: USA Galena. Deze Porter zit vol donkere aroma's en heeft dankzij de hop een fris vleugje sinaasappel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Ramses Lambok

Ramses Bier

Ramses Lambok is een bier gebrouwen met verse hopbloemen. De gebruikte hopsoorten Golding en Phoenix geven een bloemig tot grassig aroma.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Vijfde editie Bierfestival Hop in Rotterdam

Voor het vijfde jaar op rij kun je in Wijkpark in Rotterdam op Bierfestival Hop de allerlekkerste bieren proeven.

Verder lezen