Ramses bier

Brouwerij Ramses Bier

Ramses Bier is in 2007 opgericht in het Brabantse Hoog Zwaluwe. Na oprichting is de brouwerij ingericht met behulp van een succesvolle crowdfunding. Ramses Bier heeft een missie en een passie: Eigenwijs bier brouwen voor de mensen die daar van houden. Sinds november 2013 brouwt Ramses haar bieren in eigen ketels. Het assortiment bestaat uit meer dan 10 vaste bieren, 4 seizoensbieren en er wordt iedere maand wel iets bijzonders gemaakt.

Alle Ramses bieren zijn single hopped en bevatten biologische mout. Indien mogelijk worden er zo veel mogelijk lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en heeft Ramses Bier voor iedereen wat wils!

Onze topbieren

8,6

Ramses Willem Bever

Ramses Bier

Willem Bever van Ramses bier is een Dubbel. Een frisse toets van bramen en warme tonen van kastanje. Volmoutig in geur en smaak. Ramses Bier helpt met de Willem Bever mee de Biesbosch in stand te houden. Een deel van de opbrengsten van dit bier komt rechtstreeks ten goede aan projecten in de Biesbosch!

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Ramses Z'onder Baard

Ramses Bier

Ramses Z'Onder Baard is een collaboratie tussen Ramses Bier, Café Z'onder Zeil en De Bebaarde Brouwer. Het is een steambier gebrouwen met een ondergist, maar vergist op een veel hogere temperatuur. Hierdoor heeft dit speciaalbier extra smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,9

Ramses Rotskruiper

Ramses Bier

Ramses Rotskruiper is in meerdere opzichten een bijzonder bier. Het is een Tripel, maar eigenlijk ook niet. Het heeft wat weg van een amber, maar ook dat is het niet. De smaak en de balans zijn onoverroffen. Dit komt mede door de Mt Hood, de enige hopsoort die werd gebruikt bij het brouwen van dit bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,7

Ramses Mamba Porter

Ramses Bier

Ramses Mamba Porter is een Porter op Amerikaanse leest geschoeid. De koffie- en chocolademout zorgen voor donkere geroosterde tonen. Deze tonen gaan hand in hand met een verrassend frisse smaak. Ondanks dit gespleten karakter is deze Porter uitstekend in balans.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Ramses Illimani Espresso Porter

Ramses Bier

Ramses Illimani Espresso Stout is een samenwerking met Biernetwerk. Dit bier is een zogenaamde single hop, gebrouwen met slechts één hopsoort: USA Galena. Deze Porter zit vol donkere aroma's en heeft dankzij de hop een fris vleugje sinaasappel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Ramses Lambok

Ramses Bier

Ramses Lambok is een bier gebrouwen met verse hopbloemen. De gebruikte hopsoorten Golding en Phoenix geven een bloemig tot grassig aroma.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Ramses Kuiter

Ramses Bier

Ramses Kuiter is een heerlijk fris en licht bier Kuitbier. Kuitbier is het eerste opnieuw gebrouwen bier uit de reeks Oud Nederlandse biertypen van deze brouwerij. Na water is haver het voornaamste ingrediënt. Dit bier heeft ook een lichte rooksmaak.

Specialiteiten

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Ramses Bobcat 2.0

Ramses Bier

Ramses Bobcat 2.0 is een collaboration met Papa Brews. Deze samenwerking heeft een Black Saison opgeleverd, ofwel een Saison gebrouwen met donkere moutsoorten waardoor een bijzondere smaak ontstaat. Dit is een single hop-bier. Sorachi Ace is de enige hopsoort die is gebruikt.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle
Ramses bier taco 1

Brouwerij van de Week | Ramses Bier, een kijkje in de ketels

4 juni 2018 Afgelopen weekend opende heel veel Nederlandse brouwerijen hun deuren tijdens de Open Brouwerijdagen. Ramses bier opende eerder al haar deuren voor Bierista Taco. De brouwerij is deze week dan ook 'Brouwerij van de Week'! Verder lezen