8,3

Ramses Stout met Hout

Ramses Bier (31)

Ramses Stout met Hout is een Stout. Een sterk bier met hout, vanille en koffie. Het bier is extra lang te bewaren vanwege de toevoeging van gagel en jeneverbes.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.8%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,3

Het oordeel van de Bierista's

Ramses Stout met Hout is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,3

Smaak

8,1

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,3

"Ebbenhouten stout met een solide schuimkraag, je waant je meteen in een donkere Ierse kroeg wanneer je eraan ruikt. Mout bij start, koffie ronding en nadien een rokerige whiskey nasmaak zonder dat het brandt. Een aangename ontdekking in een koffie branderij. Het moeilijk bier voor gecompliceerde mensen viel bij ons in goede aarde."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht Ebbenhouten stout met een solide schuimkraag

8,0 Neus Mout met vanille toets en een whiskey zweem, je waant je meteen in een donkere Ierse kroeg

8,3 Smaak Mout bij start, koffie ronding en nadien een rokerige whiskey nasmaak zonder dat het brandt

Spijssuggestie Kaasplank, winters kost, stoofpot

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen

We drinken steeds meer alcoholvrij

We drinken met z'n allen steeds meer alcoholvrij bier. Nu al is 1 op de 14 glazen bier die we met z'n allen drinken een bier zonder alcohol.

Verder lezen

BierButler Vrijdag: Creme Bavarois met Hertog Jan Winterbier

Heb je ook zo'n zin in het weekend. Het is weer BierButler Vrijdag. Ditmaal serveren we een dessert met Hertog Jan Winterbier.

Verder lezen

Wijncursus

Bierista start binnenkort met een online wijncursus voor liefhebbers die op een plezierige en toegankelijke manier meer wijnkennis willen opdoen.

Verder lezen