Brouwerij Lux Brewery

Lux Brewery is opgericht in 2014 Eindhoven, Noord Brabant. Met bieren als Luxe Dubbel, 6.8%, speciaalbier, dubbel en de Luxe Quadrupel, 10.0%, speciaalbier, quadrupel.

Onze topbieren

9,0

Lux Luxe Quadrupel

Lux Brewery

Lux Luxe Quadrupel is een donker en rijk bier. Een volle Quadrupel met een moutig karakter en een geweldige balans mede dankzij de toevoeging van kandijsuiker.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Lux Brut IPA

Lux Brewery

De Luxe Brut IPA #1 is de eerste in een serie brut IPA’s. Hij heeft een einddichtheid van 0,998 behaald en is gemaakt met Hallertau Blanc en El Dorado hop. Dit resulteert in een droge nasmaak en geuren en smaken van witte druiven, ananas en mango.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Luxe Quinoa Pale Ale

Lux Brewery

Luxe Quinoa Pale Ale is een glutenvrije Pale Ale. Het bier is gebrouwen met Nederlandse volkoren quinoa van Lola Quinoa. De zaden voorzien het bier van aardse tonen en een licht nootachtig accent. Gehopt met Duitse Mandarina Bavaria hop voor een frisse, fruitige afdronk.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Lux Flight van de Puffin

Lux Brewery

De Flight Of The Puffin is een collab met Borg Brugghús. Deze Black Double IPA is gemaakt met Falconer’s Flight en El Dorado hop. Het heeft een fijne hopbitter en smaken van pure chocolade. Daarnaast is er IJslandse tijm toegevoegd ter ondersteuning van de citrus tonen van de hoppen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Lux Cactus Ale

Lux Brewery

Een fris, blond bier als basis waaraan cactusvijg is toegevoegd. Dit zorgt voor een exotische, zoete toon in het bier, wat wordt gecompenseerd door het gebruik van fruitige hoppen, citroen en limoen.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Lux Cascara Bock

Lux Brewery

Lux Cascara Bock is een Dubbelbock. Het bier gebrouwen met cascade, de schillen van koffiebessen uit Nicaragua. De cafeïne uit die schillen geven een kruidige toets aan het bier net als smaakvolle aroma's van gedroogd fruit.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Lux Hallo Geen Licht

Lux Brewery

Hallo Geen Licht van Lux Brewery is een Imperial Porter. Dit bier is gerijpt met een flinke hoeveelheid koffiebonen van Branderij BeanBrothers uit Eindhoven. Smaken als salmiak, koffie en espresso en ook zeker wat droppigheid.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Acht Nederlandse topbrouwers op Deventer Winterbier Festival

Acht Nederlandse bierbrouwers komen naar Fooddock in Deventer om er een winters bierparadijs van te maken.

Verder lezen

Mout Bierfestival voor het eerst in Spoorpark in Tilburg

Mout Bierfestival doet voor het eerst Tilburg aan. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus is er van alles te beleven in het Spoorpark.

Verder lezen