Brouwerij Liefmans

Rond 1770 komt Jacobus Liefmans naar Oudenaarde, deze brouwerij is dus meer dan 200 jaar oud. Het speciale brouwproces gaat volgens een meer dan 300 jaar oud recept. Al het oude brouwmateriaal zijn allemaal nog in rood koper dat zie je veel bij oude Engelse brouwerijen. In december 2007 verklaarde de rechtbank brouwerij Liefmans failliet. In 2008 volgde de verklaring dat Duvel Moortgat de brouwerij heeft overgenomen. In juni 2009 brengt brouwerij Liefmans een nieuw soort bier uit: fruitbier.

Onze topbieren

Beste Bier
7,4

Liefmans Goudenband

Liefmans

Liefmans Goudenband is een absolute klassieker. Het is een Vlaams Bruin bier dat gerijpt heeft op houten vaten. De friszure aroma's geven een fruitige frisheid mee aan dit bier. Liefmans Goudenband werd wereldwijd bedolven onder de prijzen en onderscheidingen en dat is volkomen terecht.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Liefmans Kriek Brut

Liefmans

Liefmans Kriek Brut heeft een bijzonder proces achter de rug voordat het onder de kroonkurk gaat. De Oud Bruin dient als basis. Hierin worden kersen gelegd, die een jaar lang hun smaak mogen overdragen. Daarna wordt dit bier gemengd met verse Oud Bruin en Liefmans Goudenband. Het resultaat is een zeer bijzonder friszuur bier met aroma's van kersen.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Liefmans Fruitesse

Liefmans

Liefmans Fruitesse is een heel fruitig bier. De smaak is licht zoet met fruitige accenten van aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes. Liefmans Fruitesse drink je bijvoorbeeld ook met veel ijs en smaakt goed bij chocoladetaart met aardbeien en frambozen.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Liefmans Fruitesse 0.0

Liefmans

Liefmans Fruitesse 0.0 is een alcoholvrij bier. De vertrouwde Liefmans Fruitesse maar dan gewoon alcoholvrij: dat is Liefmans 0.0. Ook in deze Liefmans proef je het gekende, fruitige boeket van kriek, framboos, bosbes, vlierbes en aardbei.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Liefmans Glühkriek

Liefmans

Liefmans Gluhkriek is een bier van Brouwerij Liefmans die speciaal gemaakt voor de koude winter dagen. Het bier kan warm maar ook koud gedronken worden. De kruidige smaken van dit bier komen sterk naar voren wanneer hij verwarmt wordt.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,7

Liefmans Yell'oh

Liefmans

Liefmans Yell'oh is een zomers bier gebrouwen met limoen, appel, vlierbloesem, basilicum en ananas. Liefmans Yell'oh is licht en fruitig, perfect voor op het terras, op het strand of in je eigen zonovergoten tuin.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Vlaams Rood verdient meer

Vlaams Rood is een relatief onbekende bierstijl. En onbekend maakt vaak ook onbemind. Volkomen ten ontrechte!

Verder lezen