Brouwerij JohnMartin

In 1909 kwam de beroemde Britse meesterbrouwer John Martin naar België. De brouwerij maakt twee heerlijke fine ale’s waar wereldwijd van te genieten valt. Door een uniek mengsel van Engelse tradities maar ook Belgische tradities komen de lekkerste bieren tot stand. John Martin is het moederbedrijf en heeft nog meer kleine bedrijven genaamd: Brouwerij Bourgogne des Flandres, Brouwerij Waterloo en Brouwerij Timmermans, alle vier de brouwerijen hebben vele populaire bieren uitgebracht.

Onze topbieren

7,8

Gordon X-mas

JohnMartin

Gordon X-mas is één van de eerste kerstbieren die op de markt gebracht werd. Dit donkere, robijnrode bier is een smaakvolle Scotch Ale gebrouwen door John Martin. Aroma's van rijpe vruchten en zoethout met de tonen van gebrande mouten. De afdronk is licht bitter en met zijn volheid een mooie combinatie bij wildgerechten.

Scotch Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

JohnMartin Gordon Scotch Ale

JohnMartin

JohnMartin Gordon Scotch Ale is een Scotch Ale van 8,0%. Sterk en zacht tegelijk.

Scotch Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Gordon Finest Scotch

JohnMartin

Gordon Finest Scotch is een donker en rijk bier met de diepe warmte dankzij de 8% alcohol. Dit bier is zo rond en zacht, de slokjes glijden als het ware naar binnen. Dit is genieten van een bier met Schotse roots in België gebrouwen.

Scotch Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

JohnMartin Waterloo Triple Hop

JohnMartin

JohnMartin Waterloo Triple Hop is een amberkleurig Blond bier. Gebrouwen met drie verschillende hopsoorten. De Magnum-variëteit zorgt tijdens het brouwen voor een bittere toets, terwijl de Cascade- en de Citra-hop het bier tijdens de dry hopping specifieke aroma’s geven. Smaken van pompelmoes en abrikoos.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Bourgogne des Flandres

JohnMartin

Bourgogne des Flandres is een donker bier met een zurig karakter. Wijnliefhebbers die niet zoveel op hebben met bier, zouden deze Bourgogne des Flandres eens moeten proberen. Veel speciaalbierliefhebbers met de nodige proefervaring weten dit bier zeer te waarderen.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Martin’s Original Pale Ale

JohnMartin

Wie kent niet de Martin’s Pale Ale? Het bier dat onze voorouders "de nobelste Engelse Pale Ale” ? noemden ... Dit unieke bier is de vrucht van een absoluut buitengewone ambachtelijke techniek : na het brouwen worden echte hopbellen uit Kent toegevoegd. Deze techniek wordt "dry hopping” genoemd : de drank wordt zonder koken en op lage temperatuur bereid, zodat alleen de allerfijnste aroma’s en smaken van de hop in het bier worden overgebracht. De amberkleurige sensualiteit van de Martin’s Pale Ale, zijn smeuïg schuim en zijn hopsmaak maken dat u dit speciaalbier zeker eens moet proeven.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Martin's IPA

JohnMartin

Martin's IPA heeft een alcoholpercentage van 6,9%. Het bier dankt zijn fruitigheid door de toevoeging van hopbloemen aan het einde van de gisting (dryhopping). Hierdoor heeft het bier tevens een gebalanceerde bittere smaak.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Waterloo Strong Dark

JohnMartin

Waterloo Strong Dark is een bruinkleurig bier met een dieprode gloed. Het schuim is lichtgekleurd. Dit bier heeft een stevige body en een krachtige smaak met een toets van karamel en een mild bittere afdronk.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle