Brouwerij Het Brouwerslokaal

Het Brouwerslokaal is een bierbrouwerij in Zeeland. De brouwerij blaast weer nieuw leven in het oude schoolgebouw in het Zeeuwse Groede waar de brouwerij gevestigd is. Bij de brouwerij is ook een een bed&breakfast en restaurant aanwezig.

Het Brouwerslokaal in in 2006 opgericht en brouwt onder meer Dutch Bargain bieren voor de consumentenmarkt. Het Premium merk dat zij uitsluitend aan horeca leveren zijn de Marckenstijn bieren.

Onze topbieren

8,5

Marckensteijn Nr. 02 Donker

Het Brouwerslokaal

Marckensteijn Nr. 02 Donker is een Dubbel gebrouwen door Het Brouwerslokaal uit het Zeeuwse Groede. Deze Dubbel, bruin van kleur, heeft tonen van karamel, gebrande mout en wat koffie. Een ideale begeleider van vleesgerechten.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Dutch Bargain Imperial Russian Stout

Het Brouwerslokaal

Dutch Bargain Imperial Russian Stout is een zeer donker, bijna zwart, bier met een mokka kleurige schuimkraag. In dit bier worden de klassieke smaken van een English Stout gecombineerd met een complexe, hoge moutstort. De koffie tonen in dit bier zorgen samen met de koffie bitterheid en de afwerking met pure cacao, voor een romige afdronk ontstaat met een vleugje chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Marckensteijn Nr. 01 Blond

Het Brouwerslokaal

Marckensteijn Nr. 01 Blond is een bier van Het Brouwerslokaal uit het Zeeuwse Groede, exclusief gebrouwen voor de horeca. Het is een Blond met een ingehouden fruitigheid en een licht bittere finish.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Dutch Bargain Imperial Zeeuws Blond

Het Brouwerslokaal

Dutch Bargain Imperial Zeeuws Blond is een fruitig blond bier met een krachtig karakter. Deze Blond is een bier voor vele momenten en past ook bij veel verschillende gerechten. Maar pas wel op, want dit is er eentje met de nodige power.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Dutch Bargain Bosbrand

Het Brouwerslokaal

Dutch Bargain Bosbrand is een India Pale Ale. Dit bier is gebrouwen in samenwerking met koffiebranderij Bosbrand uit Apeldoorn. Het is een fruitige IPA geworden waarbij Ethiopische koffiebonen een lichte toast hebben gekregen. Zo is het fruitige karakter van de bonen beandrukt. De passievrucht fermentatie zorgt veel een heel fruitige balans met karamalachtige tonen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Dutch Bargain Seawise

Het Brouwerslokaal

Dutch Bargain SeaWise is een Hefeweizen. Dit tarwebier is vergist met het Duitse Weihenstephan gist. Door de toevoeging van Zeelandse zeekraal is een toets van onze eigen zee aangebracht. Een frisse toon voor in dit zomerse biertje komt door de toevoeging van Verveine. Een verfrissend en dorstlessend bier!

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,7

Dutch Bargain Tropical Juice

Het Brouwerslokaal

Dutch Bargain Tropical Juice is een New England IPA. Deze zachte NEIPA zit bomvol hoparoma's en een lichte bitterheid, Het bier is gebrouwen met tarwe en haver om de zachte maar volle smaken te creëren.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter