De Proefbrouwerij

De Proefbrouwerij is specifiek uitgerust voor het brouwen voor derden. Ook heeft de brouwerij enkele eigen bieren.

Onze topbieren

8,1

Reinaert Tripel

De Proefbrouwerij

Reinaert Tripel is een eigen bier van De Proefbrouwerij. Deze brouwerij brouwt bieren voor derden. Reinaert is een eigen lijn bier. Reinaert is afgeleid van Reinaert de Vos, een verhaal dat zich in de omgeving van de brouwerij afspeelt. Deze Tripel is met 7% niet overdreven zwaar, wel smaakvol en met een stevige ronde body.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Proefbrouwerij KaF

De Proefbrouwerij

Proefbrouwerij KaF is een Belgisch blond bier. Een fris, licht zurig en fruitig bier dat gebrouwen is met de cultuur van de CoPain moederdesem van de CoPain Gent Bakkerij.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Proefbrouwerij Préaris Quadrupel

De Proefbrouwerij

Proefbrouwerij Préaris Quadrupel is een donkere Quadrupel. In 2011 verkozen tot beste hobbybier van België in de “De Brouwland Biercompetitie”.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Proefbrouwerij Reinaert Grand Cru

De Proefbrouwerij

Proefbrouwerij Reinaert Grand Cru is een ambachtelijk Bruin bier. Gebrouwen te Lochchristi in Vlaanderen (België). Likeurachtige aroma's die doen denken aan geweekt fruit en esters met noten van gedroogd fruit en bosvruchten.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Pohjala Cocobanger op de proeftafel

Pohjala Cocobanger is een Stout met kokossmaak. Geroosterde smaken met de touch van een tropisch eiland. Hoe smaakt dat?

Verder lezen

Pohjala Virmalised op de proeftafel

Pohjala is een brouwerij in Tallinn, waar veel exceptionele bieren worden gebrouwen. Is Pohjala Virmalised zo'n 'tranen-van-geluk-bier'?

Verder lezen

Brouwers Hertog Jan leven zich uit in de Proeftuin

in de Proeftuin van Hertog Jan kun je vier keer per jaar een experimenteel bier ontdekken. Meesterbrouwer Micha vertelt er alles over.

Verder lezen

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen