Brouwerij Troost

Brouwerij Troost produceert bier, sterke drank en limonade in drie monumentale gebouwen in het centrum Amsterdam. De eerste brouwerij is gevestigd in een voormalig klooster in De Pijp. Hier worden voornamelijk kleine batches gebrouwen en zien experimentele bieren het levenslicht.

In de Westergasfabriek staat de grotere brouwerij met bottellijn, waar sinds kort ook limonades geproduceerd worden. In 2017 is de derde vestiging met distilleerderij geopend in een voormalig pand van de Oostergasfabriek. Hier wordt bieren bijvoorbeeld gebarrel-aged, maar ook wordt er hier gin, jenever en bourbon van Troostbier gestookt. Eén ding hebben alle locaties wel met elkaar gemeen; een eigen brewpub!

Brouwerij Troost wil mooie bieren maken voor iedereen. Voor ervaren bierdrinkers met getrainde smaakpapillen maar net zo goed voor bierontdekkers en liefhebbers. Bekende bieren zijn Troost Amber Ale, Weizen, Saison, Lager, Bock, Honingblond, IPA en Cerveza Extraordinaire.

Bieren (15)

Sorteer op
  Score Category Naam
Troost ipa

Troost IPA

7,9
Troost IPA is donkerblond van kleur en heeft geweldige fruitige en bloemige aroma's. Samen met de karaktervolle bitterheid is dit een ideaal biertje van de zondagmiddag.
Troost barleywine barrel aged

Troost Barleywine Barrel Aged

7,5
Troost Barleywine Barrel Aged is een zware jongen van 10,5%. Dit zachte, zoete bier heeft negen maanden gerijpt op een bourbonvat. Het resultaat zit vol aroma's, die zowel bierliefhebbers als bourbonfanaten zullen aanspreken.
Bierflesje

Troost Weizen

4,3
Troost Weizen is een Weizen gebrouwen op de traditionele Duitse manier, met 50% tarwe en de kermerkende weizen-gist. Zet je het glas aan je lippen, dan ruik en proef je banaan en al na de eerste slok begint de zon te schijnen.
Troost cerveza extraordinara

Troost Cerveza Extraordinaria

Troost Cerveza Extraordinaria is een fris Mexicaans biertje gebrouwen onder de Hollandse zon. Dit is de frisse en smaakvolle lage landen-uitvoering van Corona.
Bammetjes bier

InStock Bammetjes Bier

InStock Bammetjes Bier is een initiatief van InStock. Het bier is gebrouwen door Brouwerij Troost. Bij het brouwen van Bammetjes Bier worden verschillende soorten brood gebruikt. Uiteindelijk red je met één biertje bijna twee boterhammen!
Pieper bier

Pieper Bier

Pieper Bier is een lichte Pale Ale. Dit bier is gebrouwen door Restaurant InStock in samenwerking met Brouwerij Troost. InStock gaat al jaren voedselverspilling tegen en doet dit onder andere door geredde aardappels te gebruiken om dit bier te brouwen.
Panorama schotwond

Panorama Schotwond

Panorama Schotwond is een bier gebrouwen door weekblad Panorama in samenwerking met brouwerij Troost. Het bier wordt exclusief verkocht Beerwulf en is gelimiteerd verkrijgbaar. Schotwond is een amberkleurig bier met zachte, zoete mouttonen, karamel en iets fruitige aroma’s. De afdronk is verwarmend en mild bitter. "Een gevaarlijk lekker bier!" De opbrengst van dit bier gaat naar een goed doel.
Troost saison

Troost Saison

Troost Saison is een verkwikkende dorstlesser. Het heeft een frisse, fruitige smaak met een wat kruidig karakter. Van oorsprong is Saison een seizoensbier, maar tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Steenkoud gedronken het lekkerst.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket