Brouwerij Troost

Brouwerij Troost produceert bier, sterke drank en limonade in drie monumentale gebouwen in het centrum Amsterdam. De eerste brouwerij is gevestigd in een voormalig klooster in De Pijp. Hier worden voornamelijk kleine batches gebrouwen en zien experimentele bieren het levenslicht.

In de Westergasfabriek staat de grotere brouwerij met bottellijn, waar sinds kort ook limonades geproduceerd worden. In 2017 is de derde vestiging met distilleerderij geopend in een voormalig pand van de Oostergasfabriek. Hier wordt bieren bijvoorbeeld gebarrel-aged, maar ook wordt er hier gin, jenever en bourbon van Troostbier gestookt. Eén ding hebben alle locaties wel met elkaar gemeen; een eigen brewpub!

Brouwerij Troost wil mooie bieren maken voor iedereen. Voor ervaren bierdrinkers met getrainde smaakpapillen maar net zo goed voor bierontdekkers en liefhebbers. Bekende bieren zijn Troost Amber Ale, Weizen, Saison, Lager, Bock, Honingblond, IPA en Cerveza Extraordinaire.

Onze topbieren

8,0

Troost StreetSmart Virgin IPA

Brouwerij Troost

Troost StreetSmart Virgin IPA is een biologische, alcoholarme IPA van 0,5%. StreetSmart zamelt met ieder blikje 50 cent in voor daklozen.

Alcoholarm

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Troost Barleywine

Brouwerij Troost

Troost Barleywine is een zwaar en karaktervol bier. Het heeft een ronde bitterheid, is bovenal zoet en heeft wat fruitige tonen. Heerlijk bij een goed stuk rundvlees of bij wild en net zo lekker bij een blokje kaas of een stukje chocolade.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

7,8

InStock Bammetjes Bier

Brouwerij Troost

InStock Bammetjes Bier is een initiatief van InStock. Het bier is gebrouwen door Brouwerij Troost. Bij het brouwen van Bammetjes Bier worden verschillende soorten brood gebruikt. Uiteindelijk red je met één biertje bijna twee boterhammen!

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Troost Extra Wit

Brouwerij Troost

Troost Extra Wit is een Witbier. Het bier is gebrouwen door Brouwerij Troost in Amsterdam. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,0%.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Troost IPA

Brouwerij Troost

Troost IPA is donkerblond van kleur en heeft geweldige fruitige en bloemige aroma's. Samen met de karaktervolle bitterheid is dit een ideaal biertje van de zondagmiddag.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Troost Tripel

Brouwerij Troost

Troost Tripel is een blond en krachtig bier. De power gaat vergezeld van een subtiele frisheid dankzij korianderzaad en curacaoschil.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Troost Saison

Brouwerij Troost

Troost Saison is een verkwikkende dorstlesser. Het heeft een frisse, fruitige smaak met een wat kruidig karakter. Van oorsprong is Saison een seizoensbier, maar tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Steenkoud gedronken het lekkerst.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Troost Barleywine Barrel Aged

Brouwerij Troost

Troost Barleywine Barrel Aged is een zware jongen van 10,5%. Dit zachte, zoete bier heeft negen maanden gerijpt op een bourbonvat. Het resultaat zit vol aroma's, die zowel bierliefhebbers als bourbonfanaten zullen aanspreken.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle

Streetsmart - drinken voor het goede doel

Streetsmart helpt Amsterdammers in nood door bier te drinken. Per blikje Virgin IPA gaat 50 cent naar het goede doel.

Verder lezen