Brouwerij Dilewyns

Brouwerij Dilewyns is door Vincent Dilewyns opgericht in Dendermonde, gelegen in Oost-Vlaanderen. In Grembergen begon hij hiervoor als hobbybrouwer. Maar het brouwersbloed zit in de familie, zijn voorouders brouwden al sinds de 19e eeuw bier in Grembergen. In 2005 wordt de brouwer gevraagd zijn Vicaris Tripel te schenken tijdens een tentoonstelling rond de brouwgeschiedenis van Grembergen. Sindsdien gaat het hard! Al in 2006 wint de Vicaris Tripel zijn eerste prijzen.

Innovatie is één van de belangrijke speerpunten van deze brouwerij. Ambachtelijk brouwen maar altijd op zoek naar uitdagingen. Zo is bijvoorbeeld de Tripel-Gueuze een mooie friszurige Gueuze gemixt met een fruitige Tripel.

Onze topbieren

8,0

Vicaris Tripel

Brouwerij Dilewyns

Vicaris Tripel is een Tripel van Brouwerij Dilewyns uit België. Deze Tripel heeft een goudgele, heldere kleur en een vrij romige schuimkraag. In de smaak is hij zachtzoet en proef je de moutige tonen in combinatie met wat fruitigheid. Vicaris Tripel heeft een licht bittere afdronk wat het bier helemaal rond maakt.

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Dilewyns Ros Beiaard 2022

Brouwerij Dilewyns

Dilewyns Ros Beiaard 2022 is een feestbier gebrouwen ter gelegenheid van de Ros Beiaard ommegang in Dendermonde. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,5%.

Flavoured bieren

Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Vicaris Winter

Brouwerij Dilewyns

Vicaris Winter is een donkerbruin bier met een mooi gekleurde schuimkraag en een rijk aroma. Het winterbier is het enige Vicaris bier met kruiden en daarom ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden. Het gebruik van een specifieke giststam, de complexiteit van de moutsoorten, en de toevoeging van zoethout en steranijs geven dit bier het meest complexe smaakpalet dat Vicaris in zijn gamma heeft.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Vicaris Generaal

Brouwerij Dilewyns

Vicaris Generaal is een Dubbel van Brouwerij Dilewyns uit België. Dit bier is roodbruin en helder van kleur. Je ruikt sterke aroma’s van gebrande mout, gedroogd fruit, toast en karamel. In de smaak is hij stevig en zoet met een een lichte bitterheid.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Vicaris Lino

Brouwerij Dilewyns

Vicaris Lino is een Blond bier van 6,5%. Bier met een aangename hoppigheid en een zachte afdronk. Lino is Italiaans voor vlas, wat meteen ook het unieke ingrediënt is in dit bier. Een evenwichtig en vlot doordrinkbaar bier met een stevige schuimkraag.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Vicaris Tripel Gueuze

Brouwerij Dilewyns

Vicaris Tripel Gueuze is een experimenteel bier van Brouwerij Dilewyns. Dit bier is een mix tussen de Vicaris Tripel en een Gueuze van Brouwerij Boon. Het levert een goudkleurig bier met een compacte witte schuimkraag op. Deze Tripel is zurig en verfrissend van smaak. Zeer fruitig maar wel een overheersende zurigheid. Je ontdekt ook nog een houtachtige toets in dit bier.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Vicaris Quinto

Brouwerij Dilewyns

Vicaris Quinto werd gebrouwen ter gelegenheid van de opening van brouwerij Dilewyns. Sinds 2012 wordt dit bier op de markt gebracht als Vicaris Quinto, een vrij zoet en moutige Belgian Ale met wat fruitige toetsen en een subtiel bittertje.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Dilewyns Vicarus Winter Ale (2021)

Brouwerij Dilewyns

Dilewyns Vicarus Winter Ale (2021) is een Winterbier. Karaktervol donker bier met een rijk aroma van steranijs en zoethout.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25